Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

17.mai-meny for alle

Blotkake-til-17-artikkel-matpratno.jpg

I alkoholfritthylla på Polet er det godt utvalg, og der finner du drikke til en tre-retters festmeny som passer for alle. Her er vårt forslag til mat og drikke til fest og feiringer - for alle.

Tekst:
Anne Enggrav

foto

Foto:
matprat.no/Mari Svenningsen

VINMONOPOLETS FESTMENY


Velkomstdrink


Richard Juhlin Blanc de blancs

Her får du oppskrift på seks sommerlige drinker uten alkohol

 

Forret


Asparges med spekeskinke

Kiviks Flädersblomsvin med sitronskiver

 

Hovedrett


Ovnsbakt laks med poteter og agurksalat

Søbogaard Citron Limonade blandet med Thomas Henry Ginger Beer og tilsatt mynte

 

eller

 

Oksestek med sjysaus og grønnsaker

Ringi Eple og Aronia

 

Dessert


Pavlova med bær og krem

Balholm Margaret Sprudlande eplemost med rabarbra

 

Har dere noe som passer til alt og alle? Bli med bort til alkoholfritthylla!

 

Aperitiff - velkomstdrink

Som aperitiff har vi valgt en frisk og ikke for søt musserende vin. Friskheten gir oss vann i munnen og skjerper appetitten.

Asparges med spekeskinke

Til asparges med spekeskinke har vi valgt en lett perlende hylleblomstvin. Det er en leskende og aromatisk drikk som smaker godt til saltet i skinka. Aromaene er lett å matche med aromaen i aspargesen. Vi smaksetter med litt sitron for å øke friskheten, noe som gjør drikken enda livligere og mer forfriskende. Det er et godt tips når det gjelder drikke til mat som er salt og/eller syrlig.

Laks med agurksalat

Laks med frisk agurksalat smaker godt med sitron. Til halvfet fisk er det godt med noe som virker rensende i munnen, og det går an å smake maten «gjennom» drikken. Syrligheten i agurksalaten passer til syrligheten i limonaden. For å forsterke det svale og urteaktige preget i agurken, smaksetter vi drikken med litt mynte. Ingefær bidrar med kontraster og dybde i aromaene. Her kan du enten smaksette med fersk ingefær, eller blande med omtrent en tredjedel godt ingefærøl.

Oksestek med sjysaus og grønnsaker

Oksestek med sjysaus er en ganske smaksintens rett med innkokte aromaer og umami fra sausen. Vi har valgt en eplemost som er smaksatt med aroniabær. I tillegg til friskheten og fylden fra eplemosten, bidrar aroniaen med en krydret rødbærsfruktighet og fast munnfølelse fra tannin. Det er med på å stramme opp smaksbildet, og komplimenterer både kjøttet og sausen.

Pavlova med bær og krem

Pavlova er først og fremst søt med fet krem og friske bær. Da smaker det godt med både sødme og friskhet i drikken. Blåbærene forsterker bærpreget i desserten.

I nettbutikken finner du alle våre alkoholfrie varer.

Bildet i denne artikkelen er tatt av Mari Svenningsen og hentet fra matprat.no.