Vi ønsker deg velkommen igjen.
På den nordøstlige tuppen av Sørøya ligger Marlborough. Varme sommerdager og kjølige netter sikrer en lang modning som får fram både friskhet og fine smaksnyanser i druene.
Suksessen til Sauvignon Blanc ligger i den intense og aromatiske frukten. Vinene er friske og knastørre med preg av pasjonsfrukt, solbærblad og nesle. Disse vinene er lette å like og lette å kjenne igjen, men har en tendens til å bli litt like. Vinens suksess gav New Zealand nødvendig selvtillit til å satse på kvalitetsvin.
Faren med en sterk merkevare er at det blir vanskelig for andre vinstiler å få oppmerksomhet. Heldigvis klarer New Zealand å innfri sine egne krav til kvalitet og blir derfor å regne med som et seriøst vinland. Etter Sauvignon Blanc og Pinot Noir er det Chardonnay som er den mest brukte druen, både til stille og musserende vin. Også Riesling har vært vellykket både i tørre viner og i søtere varianter med og uten botrytis. Hold også øynene oppe for Pinot Gris!
Regionen er best kjent for hvitviner, men de røde vinene er på frammarsj. Pinot Noir har nå blitt områdets nest mest plantede drue. Også andre rødvinsdruer som Syrah, Montepulciano og Bordeaux-druer (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Malbec) har vist gode resultater herfra.