Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Marlborough

Marlborough.jpg

Marlborough er en av de største vinregionene på New Zealand og lokomotivet i landets moderne vinindustri.


Klima og geografi

På den nordøstlige tuppen av Sørøya ligger Marlborough. Varme sommerdager og kjølige netter sikrer en lang modning som får fram både friskhet og fine smaksnyanser i druene.

Sauvignon Blanc med stjernestatus

Suksessen til Sauvignon Blanc ligger i den intense og aromatiske frukten. Vinene er friske og knastørre med preg av pasjonsfrukt, solbærblad og nesle. Disse vinene er lette å like og lette å kjenne igjen, men har en tendens til å bli litt like. Vinens suksess gav New Zealand nødvendig selvtillit til å satse på kvalitetsvin.

Andre hvite druer

Faren med en sterk merkevare er at det blir vanskelig for andre vinstiler å få oppmerksomhet. Heldigvis klarer New Zealand å innfri sine egne krav til kvalitet og blir derfor å regne med som et seriøst vinland. Etter Sauvignon Blanc og Pinot Noir er det Chardonnay som er den mest brukte druen, både til stille og musserende vin. Også Riesling har vært vellykket både i tørre viner og i søtere varianter med og uten botrytis. Hold også øynene oppe for Pinot Gris!

Rødt på vei fram

Regionen er best kjent for hvitviner, men de røde vinene er på frammarsj. Pinot Noir har nå blitt områdets nest mest plantede drue. Også andre rødvinsdruer som Syrah, Montepulciano og Bordeaux-druer (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Malbec) har vist gode resultater herfra.