Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Douro

Douro.jpg

Douro er mest kjent for portvin, men Dourodalen er også et spennende sted for rødvin og hvitvin.


 

Mest rødt …


De fem vanligste portvinsdruene, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinto Cão, brukes til rødvinene. Mye sol og varme gir vinene smak av plomme, morell, lakris og sorte oliven. De er gjerne preget av fullmoden fruktighet og moden, men ganske mye tannin, og de kan minne om gode viner fra Sør-Rhône eller Roussillon i Frankrike. Bastardo er også en druesort som kan gi viner med lys farge, men mye smak og struktur.

Og litt hvitt …


Hvitvinene er litt sjeldnere her til lands, men druer som Rabigato, Gouveio (Godello), Viosinho og Bical kan gi flotte, friske og fyldige hvitviner.