Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Cava

Cava.jpg

Musserende vin trenger verken å være jålete eller veldig dyrt. Det er cava beviset på.

 

Spanske musserende viner lages etter samme metode som i Champagne. Det er de lokale druene, det varme klimaet og en moderne vinmaking som gir cava sin egenart. Selv om det er tillatt å produsere cava i 160 kommuner i sju forskjellige spanske regioner, lages 95 prosent av all cava i og rundt byen Sant Sadurni d’Anoia i Catalonia.

Druer
De mest brukte druene er Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Chardonnay blir også ofte blandet inn. For å kalle vinen cava er det forskjellige krav som må oppfylles. Et av de mest sentrale er at vinen må ligge minst 9 måneder på bunnfall. Ofte ligger de lenger enn dette.
Cava deles inn i seks forskjellige kategorier etter sukkerinnholdet:
extra brut – 0–6 g/l sukker
brut – 0–15 g/l sukker
extra seco – 12–20 g/l sukker
seco – 17–35 g/l sukker
semi-seco – 33–50 g/l sukker
dulce – over 50 g/l sukker
brut nature – mindre enn 3g/l sukker (Dette er ikke en offisiell kategori, men betegnelsen brukes fremdeles.)