Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Barn merker alkoholen lenge før du selv gjør det

Voksne bør derfor reflektere over spørsmålet: «Hvor mye kan jeg drikke før jeg ikke lenger er den mammaen, pappaen, onkelen, tanten eller besteforelderen som jeg ønsker å være?

tenk-pa-barna-julaften.jpg
Foto: Getty images
Det nærmer seg jul, og med den juleselskaper og dype tradisjoner der alkoholkonsum ofte er en naturlig del av det. Dessverre er det slik at noen barn forbinder høytider med alkohol og utrygghet. Det er viktig å huske på at barn merker en forskjell hos voksne lenge før vi selv merker det.
 

15 prosent tror andre vil drikke mer i år

En undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på oppdrag for Av-og-til og Vinmonopolet viser at 15 prosent av oss tror at andre kommer til å drikke mer alkohol med barn til stede som følge av pandemien. 
 

Gi barna en trygg og god jul

Det er denne innsikten som er bakgrunnen for Vinmonopolets nye kampanje. Vi ønsker at barn skal få oppleve en trygg og god jul. Derfor gir vi alle foreldre, onkler, tanter og besteforeldre et omsorgsfullt råd om å ha et ansvarlig forhold til alkohol når barn er til stede. 
 

Alkoholfritt på bordet julaften

Vinmonopolet har de siste årene utviklet et godt utvalg av alkoholfritt som også passer godt sammen med julematen. Spør oss gjerne om alkoholfrie drikker neste gang handler på Polet eller les våre drikketips her.
 
- Alkoholfritt trenger ikke kun å være en erstatning. Nå har det kommet så mye godt alkoholfritt at det også kan være selve drikken på bordet med julematen, oppfordrer Elisabeth Hunter, adm. direktør i Vinmonopolet.
.