Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Tidenes første brennevinsauksjon er i gang

Arnt-Egil-Nordlien,-vurdering-av-auksjonsobjekter-november-2013-foto---John-Tøsse-Kolvik.jpg

1. mars åpnet vi tidenes første rene brennevinsauksjon. Her finner du liste med alle 347 auksjonsobjektene som du kan by på frem til kl 18:30 torsdag 8. mars.

Tekst:
Vinmonopolet

foto

Foto:

Her finner du listen med alle auksjonsobjektene.

Totalt skal 347 objekter til en total verdi av 470 400 kroner under hammeren. Det er en bred auksjon med en rekke typer brennevin fra 20 forskjellige land, og med objekter i alle prisklasser. Det dyreste objektet, en Hennessy Timeless, er vurdert til 50 000 kr, men det finnes også varer helt ned til 150 kr. En stor andel av flaskene er eldre tapninger. 

Auksjonen avsluttes torsdag 8. mars kl 18:30


Litt om auksjonsobjektene

 

38 objektene er akevitter. Her finnes flere eldre tapninger, blant annet både Linje aquavit og Sundnæs aquavit fra Borregaards Brændevinshandel.

Fransk brennevin står for nesten halvparten av objektene. 29 objekter er Armagnac. Her finner vi vellagrede tapninger fra ettertraktede produsenter som Marcel Trepout, Ryst-Dupeyron, Dartigalongue, og Lafite Rothschild. Fra Cognac finner vi 126 objekter fra 43 produsenter. Blant de mest ettertraktede finner vi Meukow Grande Champagne No. 7 ancienne marque 1842, Timeless, Reserve de Bangolet og Paradis fra Hennessey, samt Bache-Gabrielsen Tribute. Det er også et godt utvalg av eldre tapninger i en lavere prisklasse. Fra Burgund finnes både Marc og Fine fra Domaine de la Romanee-Conti.

Whisky står for 86 av objektene. 77 av disse er fra Skottland, litt over halvparten er single malt. Objektet med høyest vurdering er Glenmorangie Pure Old Highland Malt Whisky 1963. Det er også flere ettertraktede tapninger fra Port Ellen, Ardbeg, Macallan. Det er et rikt utvalg av eldre tapninger, og to helt tilbake til 1930-tallet. I tillegg til de skotske, vil det finnes objekter fra Canada, USA, Irland og Polen.

Det er stor bredde i sprittyper på auksjonen, og i tillegg til det overnevnte vil det finnes et utvalg likører, rom, vodka, gin, bitter, calvados, aromatisert brennevin og grappa.  Det vil også være fire objekter med øl på denne auksjonen. Her finner vi en flaske Thomas Hardy fra Eldridge Pope-perioden som regnes som noen av verdens mest ettertraktede samlerobjekter med øl, samt tre eldre tapninger av trappistølet Westvleteren. 

Objektene kan inspiseres i Blomqvist sine lokaler i Tordenskioldsgate 5 i auksjonsperioden. Ønskes det foto eller annen info, bare ta kontakt. 


Utlevering på åtte pol

 

Det er også en stor glede å meddele at vi blir mer tilgjengelige utenfor Oslo. Vi starter med en prøveordning med hentemulighet på åtte ulike Vinmonopol, spredt utover hele landet. Det vil på denne auksjonen være mulig å hente ut varer ved følgende Vinmonopol:

  • Bergen, Bergen Storsenter (fra og med neste auksjon Bergen, Valkendorfsgate)
  • Bodø, City Nord
  • Hamar
  • Harstad
  • Sandefjord
  • Stavanger, Hinna
  • Trondheim, Valentinlyst
  • Ålesund, Moa

Du velger utleveringssted ved betaling på blomqvist.no. Det vil tilkomme fraktkostnader. 


Endringer ved utlevering i Oslo

 

Hentefristen blir utvidet til 14 dager. Etter 14 dager vil det automatisk påløpe lagerleie på 140 kroner per objekt, per påbegynte uke. 

All utlevering av objekter utenom fra våre butikker som nevnt over, skjer hos Blomqvist i Tordenskioldsgate 5, 0160 Oslo. 

Hvis du vil se bilde eller ønsker annen informasjon kan du gjerne ta kontakt på auksjoner@vinmonopolet.no.