Tilbake
Drikke til mat Anledning Julemat

Drikke til nøttesteik

Denne retten er en julefavoritt for mange vegeterianere. Den er ganske mild med dype smaker av nøtter, varme krydder og grønnsaksbuljong. Velg gjerne drikke med liknende aromaer
nottestek-med-pistasj-og-tranebar-julemat-vegetar-vegan-av.jpg
Foto: Matprat.no

Vin

For en frisk, fruktig og saftig kombinasjon, prøv en tysk riesling. Vil du heller spille på smaken av nøtter og smør, velg en fatlagra chardonnay fra California som har liknende aromaer fra eikefatet.

Vil du ha rødvin, velg en utviklet og litt fyldig vin, gjerne med innslag av eik. Rødvin frå Rioja, Bordeaux eller sangiovese fra Toscana passer godt. Eventuelt en rik og sødmefull rødvin som Zinfandel eller Shiraz fra Barossa i Australia.

For skikkelig festfølelse, prøv en utviklet champagne eller en med tydelig preg av kjeks og nøtter (autolysepreg). .

Øl

Juleøl og brown ale gir en smaksrik kombinasjon der maltaromaene står til nøttesmaken, mens et friskt og lett hveteøl frisker opp retten.

Brennevin

Her kan du matche smaken av nøtter med brun og nyansert akevitt, eller en rik whisky med sødme fra sherryfat.

Alkoholfritt

Eplemost blir en saftig og leskende kontrast til maten. Et mørkt og krydret juleøl passer godt til. 

Lytt og lær

Vegetarisk festrett med mørke og dype toner, men hvilken festdrikke serverer vi i glasset? Lytt til vår podkast 

 

Podkast 222 Drikke til nøttestek

Nøttestek er er real festmat. Her får du tips om hva du kan drikke til denne retten som både er god på både det etiske og gastronomiske plan.