Vin

Det klassiske vintipset til viltmiddagen er en Syrah fra Nord Rhône. Det vil som regel være et godt og sikkert valg. Litt utviklet vin som barolo, barbaresco, bordeaux eller spansk rioja gran reserva passer godt til viltet.

Blanc de noirs champagne med lagringspreg er en spennende kombinasjon. Det samme kan en hvitvin fra Rioja med noen år på baken være. 

Oransjevin, det vil si en hvitvin laget på rødvinsmetode, er en super viltvin.

Øl

Amber ale eller mørke, maltpregede norske juleøl passer godt til. Det syrlige belgiske ølet kriek er tilsatt kirsebær og gir friskhet og liv til viltretten.

Alkoholfritt

Eplemost tilsatt røde og mørke bær passer godt, mørkt alkoholfritt øl er også godt til.

Brennevin

Mørk brun og fatpreget akevitt kan gå bra til store, rike viltretter. En fyldig gin med smak av einebær og skog kan være en kul kombinasjon.

Lytt og lær

Lytt til podkasten vår om Vin til vilt

Slik velger du riktig vin til viltmiddagen. Anne, Tom og Anders har nettopp smakt vilt til forskjellige viner og deler av sine erfaringer. De snakker om det klassiske valget og om noen overraskende og kanskje provoserende alternativer.