Hva påvirker drikkevalget?
Blåskjell smaker umiskjennelig av sjø. Det minner om rogn og tang, med der er også et innslag av noe nøtteaktig, nesten jordlig eller soppaktig. Hva du koker med blåskjellene bidrar med ekstra aroma, enten det bare er hvitvin og hvitløk eller fløte, urter, safran eller karri.
Hva er godt å drikke til blåskjell?
Her passer det med drikke som ikke dominerer, men som like fullt har nok kraft til ikke å bli borte. Hvitvin er klassikeren. Ja, det er forresten øl også - og sider er verdt å prøve! Er det mye aroma fra krydder kan det være et poeng at drikken har et knepp mer med fruktighet eller konsentrasjon.
Moules frites (blåskjell med pommes frites) er en klassisk og tradisjonell måte å servere blåskjell på, med røtter i Belgia og nordkysten av Frankrike. Det klassiske valget vil være belgisk gårdsøl og fransk sider.