Drikke med tydelig smak passer til blåskjell

Blåskjell smaker umiskjennelig av sjø. Det minner om rogn og tang, med der er også et innslag av noe nøtteaktig, nesten jordlig eller soppaktig.

Her passer det med drikke som ikke dominerer, men som like fullt har nok kraft til ikke å bli borte. Hvitvin er klassikeren. Ja, det er forresten øl også - og sider er verdt å prøve!

Både hvitvin, øl og sider kan forøvrig brukes til å dampe skjellene.

Hvitvin

  • Chablis – Bourgogne, Frankrike
  • Muscadet – Loire, Frankrike
  • Riesling – Nahe, Tyskland
  • Pecorino – Abruzzo, Italia

 Øl

  • Hveteøl – Belgia eller Tyskland
  • Blonde – Frankrike eller Belgia
  • Spesialøl på kveik – Norge
  • Surøl – Belgia

Alkoholfritt

  • Sider
  • Hveteøl

Podkast 33 Hva passer best til sommerens sjømat?

Slapp av, det er ikke så vanskelig å velge riktig drikke til sjømaten du skal nyte i sommer.