
Sauser med mye tomat blir både søte og syrlige. Modne tomater har også mye av den femte grunnsmaken, umami. Spesielt sødme og umami gjør at tomatsauser kan få rødvin til å virke mindre fruktig og mer snerpende. Fetaost er salt og bidrar med en kremet munnfølelse.
Drikke til Baked feta pasta
Hvitvin: Det enkleste er å velge en hvitvin som har tydelig fruktighet og god friskhet. Eksempler er viner laget på druen Fiano eller viner fra området Soave i Veneto. Vin fra Hellas og druen Assyrtiko er et godt alternativ.
Rødvin: Skal du ha rødvin, tar du en med tydelig fruktighet og moderat snerp, som for eksempel en siciliansk vin laget på Frappato-druen, eller en barbera uten for mye fatpreg.
Øl: Lyst til mellommørkt øl med moderat alkohol går fint til tomatsaus. Prøv for eksempel pale ale eller blonde.
Alkoholfritt: Alkoholfritt øl og eplemost har det som trengs for å hamle opp med sødme og umami i tomatsausen.