Søt vin til søte bær

De beste jordbærene og bringebærene er fulle av sommerlige aromaer, sødme og en livlig friskhet.

Søte, smaksrike bær matches best med en søt vin enten de spises som de er, eller i kremdesserter og kaker. Ostekake og panna cotta er det også vanlig å servere med bærsaus.

Hva smaker godt å drikke til bær?

Hvitvin

  • Moscato d´Asti - perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
  • Asti Spumante - musserende, søt vin fra Piemonte, Italia
  • Auslese - søtlig hvitvin fra Tyskland

Rødvin og rosévin

  • Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte, Italia
  • Søt eller søtlig rosévin

Sider, øl og mjød

  • Søt eller søtlig sider fra Norge eller Frankrike
  • Surøl tilsatt bær som berliner weisse og framboise er svært sylige og tørre - det kan være en spennende kontrast til bærdesserter
  • Søt mjød tilsatt røde bær

Les vår introduksjon til mjød

Alkoholfritt

  • Bringebærlimonade