Hvilke smaker påvirker drikkevalget?

Spareribs er saftig, søtt, fett og smaksrikt med krydder og karamelliserte aromaer. Inn i miksen er det gjerne syrlig kålsalat og søt mais. Her er det et spenn i aroma og munnfølelse, men totalt er dette både en salt, søt og intens rett som ligger et sted mellom det brune og gule.

Les om de fire matfargene og hva vi mener med brun og gul mat

Dette er mat fra grillen i sommervarmen blandet med lukten av osende kull og nyklippet gress. Da er det greit med drikke som er saftig og leskende, med tydelig aroma som bærer gjennom både mat og omgivelser.

Raske drikketips

Øl og sider

  • Red eller amber ale som gjerne kan ha litt aroma fra humle
  • Saison eller annet gårdsøl
  • IPA eller NEIPA om du liker tydelig preg av humle
  • Rødt flamsk øl eller lignende fatlagret og syrnet øl med karamellisert maltpreg
  • Sider tilsatt humle eller bringebær

Cocktail

  • Kalimotxo/calimotcho: fruktig rødvin blandet med cola

Alkoholfritt

  • Cola
  • Alkoholfritt øl
  • Ingefærøl blandet med eplemost eller mineralvann

Hvitvin

  • Druen Chardonnay med fat- og bermepreg fra California, Sør-Afrika, Australia eller New-Zealand. Se etter vinstilen krydret og fruktig.
  • Fatlagret vin basert på druene Chenin Blanc eller Semillon fra Sør-Afrika
  • Oransjevin eller perlende vin basert på aromatiske druetyper som Muscat, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer eller Torrontés
  • Vin basert på Sauvignon Blanc fra New-Zealand eller USA om du vil ha fersk frukt og friskhet.

Les om vinstilene for hvitvin

Rødvin

  • Druene Barbera eller Frappatto fra Italia om du vil ha det livlige og lette
  • Druen Pinot Noir med litt fatpreg, fra USA, Chile, Australia eller New Zealand
  • Druen Zinfandel fra California, om du vil ha noe bløtt og fyldig

Podkast 194. Drikketips til grillmaten

Hva smaker godt til grillmaten?