Mild og søt

Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. Juledessertene setter punktum for julemiddagen. En perlende, søt og frisk vin med lav alkohol blir det beste valget.

Raske tips

Vin

  • Moscato d´Asti – perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
  • Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte er spennende til røde bærsauser
  • Sparkling sake er et valg for den nysgjerrige: ris i kremen, ris i glasset!
  • Beerenauslese av blå druer

Øl

Hva med å ha hakkede karamelliserte nøtter eller julekaker for å få et sprøtt element i alt det bløte? Det vil også fungere som en brobygger til det mørke ølet.

  • Bokkøl
  • Mørkt trappistøl
  • Norsk juleøl med god sødme

Alkoholfritt

  • Eplemost med eller uten bær
  • En rød julebrus eller bringebærlimonade
  • Kaffe

Podkast 163 Drikke til juledesserten

Spar plass til desserten! Her får du noen tips om hva slags drikke som passer til de mest populære juledessertene.