Vinmonopolets sortiment består av over 25 000 produkter. Vi lanserer nye produkter annenhver måned, tilpasset sesong, kundenes etterspørsel, samt analyser av trender nasjonalt og internasjonalt.

Nyhetene i november skal blant annet passe til perioden vi går inn i med jule- og nyttårsfeiring, middager med kraftigere høstmat og peiskos i høstmørket.

Alkoholfritt

Vinmonopolet ønsker å være en faghandel også på alkoholfritt. I november kommer en rekke produkter til vintersesongen og julefeiringen: Julegløgg, eplegløgg og dessertvin, samt alkoholfritt juleøl, «maltwhisky» og musserende vin.

Musserende vin

Champagne hører ofte med når man inviterer til julefest eller nyttårsmarkering. Nå lanseres både årgangschampagner og alternativer i rimeligere prisklasser. 

Moden vin

Etterspørselen etter moden vin øker gjerne i takt med kaldere vær og kortere dager. Nå suppleres utvalget av moden vin, blant annet rødvin fra Bordeaux (Frankrike), hvitvin fra Rioja (Spania) og ti år gammel tawny portvin. Et tema for lanseringen er også viner med flor fra Jura (Frankrike) og Tokaj (Ungarn).
 
Utviklede viner passer godt til sopp, faste oster, gryteretter og annen høstmat.

Mørke øl 

Lanseringen har fokus på de klassiske øltypene porter og stout – både med og uten fatmodning – fra bryggerier i Skandinavia og Storbritannia. 
 
Dette er mørke, sterke og rike øltyper som passer til både peiskos, julegodter og kraftige gryteretter.

Hvilke produkter lanseres?

BASIS, PARTI -OG TESTUTVALG   excel   pdf
Produkter som er å finne i butikk inkludert nettbutikken.
 
BESTILLINGUTVALG   excel  pdf
Til henting i butikk eller på postkontor.
juleøl.jpg

Årets juleøl

Årets juleøl lanseres 3. nov. Her finner du liste og informasjon om årets juleøl

Hvordan handle når det er nyhetsslipp?  

Vinmonopolet lanserer nyheter i basis-, parti-, test- og bestillingsutvalget første onsdag annenhver måned. På grunn av stor pågang ved nyhetslanseringene benyttes en køløsning på nett.  

Køløsning på nett

På dagen det er nyhetslansering er vinmonopolet.no utilgjengelig fra kl. 07:00 til rundt 10:00. Oppsøker du oss i dette tidsrommet får du tildelt et kønummer for å slippe inn på nettstedet.
 
Det er svært mange som besøker oss ved nyhetsslipp, og vi har opprettet køordningen for å sikre god og stabil drift for deg som kunde.

Slik fungerer det 

Kl. 07:00-08:05: Vinmonopolet.no er stengt. Besøker du oss i dette tidsrommet får du utdelt et tilfeldig kønummer. Tidspunkt har ingen betydning for din prioritering i køen.
  
Kl. 08:05: Nettbutikken åpner og kunder slippes inn puljevis utfra kønummer. Når det er din tur, har du 15 minutter på å handle. Det er ingen prioritering når du er i nettbutikken, da er det førstemann til mølla for å gjennomføre kjøpet. 
 
Vi gjør oppmerksom på at varer ikke blir reservert før kjøpet er gjennomført.