Tilbake
Lanseringer

11. januar: nyhetslansering

Det nye året starter med et smell, og selv om det er vinter i Norge er det ikke nødvendigvis rødvinene som utgjør festfyrverkeriet i Vinmonopolets januarslipp.
Burgund vinmark smalt.jpg

Lanseringlister

Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk

Basis-, parti- og testutvalget (excel)
Basis-, parti- og testutvalget (pdf)

Produkter som kan bestilles

Bestillingsutvalget (excel)
Bestillingsutvalget (pdf)

Hvordan handle på nett når det er nyhetsslipp?

Slik fungerer nyhetslanseringene i nettbutikken

Litt om produktene vi lanserer

Hvitvin

«Lyst og lett»-trenden ruller ufortrødent videre. Dette markeres i januar 2023 med hvitt av topp kvalitet, fra både fjern og nær. 

Vårt ledende hvitvinsland Tyskland er mest kjent for Riesling, men nå beveger vi oss «Den Anderen Weg» med vin av Pinot Blanc, Silvaner og Chardonnay. I Sør-Afrika finner vi også spennende Semillon fra gamle vinstokker.

Chardonnay er selvfølgelig også godt representert blant januarnyhetene, med kjølige regioner som australske Tasmania, sørafrikanske Elgin og Walker Bay, samt Russian River i California. 

Har vi glemt Burgund? Selvfølgelig ikke. Vi får hvitvin fra Rully sør i regionen, i tillegg til rødvin fra Santenay og appellasjonen som tillater en fusjon av Pinot Noir og Gamay: Bourgogne Passe-tout-grains.  

Italia er et annet viktig vinland for norske kunder, og denne gangen fokuserer vi på regionen Marche, som ligger på Adriaterhav-siden av støvellandet. Frisk og mineralsk hvit Verdicchio dei Castelli di Jesi og nyansert og blomsterpreget rød Lacrima di Morro d’Albaer valgt ut til å skape bredde i Italia-hylla fra januar.

Rødvin

I urbane strøk har vi mange kunder som er unge (eller bare unge til sinns), og åpne for nye impulser. Til «de unge, urbane» lanserer vi blant annet sertifisert rød naturvin fra Frankrike og sørafrikansk pet nat, basert på grønne druer (inkludert den rødmende slektningen Pinot Gris). 

Både denne kundegruppen og andre engasjerte rødvinskunder vil trolig fatte interesse for Garnacha fra Gredos-fjellene i Spania, i tillegg til Cabernet Franc fra klassisk franske Chinon og mer solfylte California. 

Fra Swartland i Sør-Afrika kommer det også stilig rødvin i ulike prisklasser. 

Øl

På ølfronten er det undergjæret øl som settes i søkelyset i dette januarslippet. Vienna lager er en mer smaksrik og kompleks konkurrent til den klassiske pilsen, mens det tradisjonelle bokkølet får gjøre comeback i hyllene våre. 

Mørke øl hører vinteren til, og baltic porter slår følge med en real havrestout for å tilby noe til kundene som vil ha det svart og smaksrikt i januar.

Brennevin

Etterspørselen etter asiatisk single malt whisky har økt i takt med prisene og kvaliteten de siste årene, og i januar lanserer vi whisky med opphav i Japan eller Taiwan. 

I Irland lages en whiskytype som har mye til felles med skotsk maltwhisky, men med en andel umaltet bygg: dedikerte whiskykunder får nå prøve en «single pot still»-whisky fra den grønne øya. 

Annet

Utover dette lanserer vi en rekke produkter i januar som skal tette hull i eller utfylle sortimentet, som sloe gin, fransk og syrefrisk hvitvin i Picpoul de Pinet, rimelig Cabernet Sauvignon fra Øst-Europa, fatfermentert Albariño og en litt dyrere bag-in-box med Chardonnay fra California.