Tilbake
Lanseringer

Nyhetslansering 6. juli 2022

Onsdag 6. juli lanseres om lag 1200 nye produkter på Polet. Sørlige Italia, Jura i Frankrike, engelsk pinot noir, norsk sider og viner fra Australia og Sør-Amerika er blant sommerens nyheter.
nyhetslansering-juli-2022-amalfi-campania.jpg
Foto: Getty images

Over 1000 produkter lanseres i bestillingsutvalget, mens rundt 80 nyheter kommer i basis-, parti- og testutvalget. 

Produkter som er tilgjengelig i butikk:

Basis-, parti- og test (pdf) 

Basis-, parti- og test (excel) 

 

Produkter som kan bestilles og hentes i butikk eller på postkontor:


Klimasmart emballasje

Vinmonopolet har som mål å kutte klimagassutslipp med 50 prosent innen 2030. For å få dette til, må større deler av utvalget vårt komme på det vi kaller klimasmart emballasje. Dette er enkelt forklart emballasje som veier mindre. I juli lanseres chilensk Sauvignon Blanc på pouch og pantbare plastflasker med hvitvin fra Portugal og toskansk rødvin. I tillegg kommer en rekke viner på lettere glassflasker.
 

Italia

Det lanseres viner fra området rundt Napoli, med vin fra Amalfikysten, Ischia og Vesuv.
 

Jura og Bugey

Fra Jura i Frankrike lanseres vin på druen Chardonnay i Burgund-stil, i tillegg til de lokale spesialitetene Poulsard og Trousseau – supre rødviner for dem som liker det rustikt og tradisjonelt, men samtidig saftig og anvendelig til mat.
 
 
I tillegg til Jura har fjellregionen Savoie fått et oppsving i det norske markedet de siste årene. Nå kommer vin fra et tredje fransk alpedistrikt: Bugey. Rødvinsdruen Mondeuse kan minne om Syrah med sine mørke bær og toner av blomster, krydder og urter, mens den særegne perlevinen Bugey Cerdon har rosa farge, lav alkohol og noe sødme. 

Australia

Sør i Australia ligger storbyen Adelaide, og rett utenfor finner vi vinområdet Adelaide Hills. Her kjøles vinmarkene ned av det kalde havet, og av høyden oppe i åsene. Vinmakerne i området er inspirert av europeiske tradisjoner, og lager Syrah og Chardonnay i toppklasse. 

Sør-Amerika

Blant juli-nyhetene er hvitviner fra Uco-dalen og Patagonia i Argentina på druene Chardonnay og Semillon. I tillegg lanseres livlig Pinot Noir fra Patagonia og fersk og kjølig Sauvignon Blanc fra kystnære områder i Chile.

Engelsk Pinot Noir

Vi lanserer rosevin basert på engelsk Pinot Noir.
 

Pet nat

Vi lanserer pet nat fra Frankrike basert på ulike druetyper og områder. En pet nat- sider fra Portugal er også blant nyhetene.
 

Norsk eplesider

Fruktbasert drikke hører også sommeren til. Julilanseringen byr på norsk eplesider, både i tradisjonell og eplepreget stil og en mer moderne, spontangjæret og kompleks utgave.’
 

Alkoholfritt

Grapefrukttonic fra bryggeriet Nøisom i Fredrikstad, sveitsisk grapefruktsoda smaksatt med havsalt og norsk eplesider er blant sommerens alkoholfrie nyheter. Det lanseres også alkoholfri rosévin fra Spania, basert på 70% Syrah og 30 % Cabernet Sauvignon. Ferdigblandet bellini-mocktail og, mango- og gGuava IPA og hardanger-sider er også blant nyhetene i juli.

Brennevin

Det lanseres det vi kalle et norsk svar på Calvados, en destillert elplesider lagret på fat. Norsk eplebrennevin kan brukes i spennende drinker, som snaps eller som en sommerlig avec. 

Øl

I tillegg til en lys lager fra Italia lanserer vi i juli også en rekke nye øl fra norske bryggerier. Stilene spenner fra lagerøl tilsatt meksikanske smaker til ulike IPA-varianter og mørkere øl som porter tilsatt bringebær.
 

Køordning for digital lansering

Vinmonopolet.no lanserer spesialvin med køordning. Kølappene deles ut kl. 8:00 til kunder som på dette tidspunktet befinner seg på Vinmonopolet sin internettside eller i Vinmonopolets app. Alle vil kl. 8:00 bli tildelt et tilfeldig kønummer. Når du som kunde får tilgang til vinmonopolet.no, kan du fritt handle i 15 minutter.