Bordeaux er en av de mest klassiske vinområdene i verden. Etterspørselen etter Bordeaux ble litt svakere etter finanskrisen, men har siden tatt seg opp og vi merker nå stor interesse. Derfor lanserer vi både røde og hvite viner fra Pessac-Léognan. Nyhet

 

Pessac-Léognan

Pessac-Léognan ligger sør for byen Bordeaux og var en del av Graves frem til 1987. Alle Graves sine toppslott fra 1855-klassifiseringen ble en del av denne nye appellasjonen.

Klimaet er noe mildere i denne delen av Bordeaux, og jordsmonnet er dominert av grus. De beste rødvinene er fyldige og relativt saftige til å bordeaux å være og fylt med lag av tobakk, krydder og lær, og en mineralitet som minner om røyk eller varm murstein. Pessacs hvite viner er av de mest karakterfulle i verden. De egner for tidlig konsum og lang lagring. De grønne druene er plantet i et mer sandholdig jordsmonn, og vinene er som regel både gjæret og modnet på eikefat.

I 1987 ble den beste delen av Graves til appellasjonen Pessauc-Léognan.

Totalt har Pessac-Léognan 16 crus (7 røde, 2 hvite og 6 røde og hvite).

 

Hva passer de til?

Hvite: Dette er kraftige viner som passer til kylling, svin, ja, til og med påskelammet. Prøv gjerne til lammekoteletter med Sauce Paloise, dette er en béarnaisesaus med mynte i stedet for estragon.

Røde: Dette er viner som passer til biff, vilt og ikke minst påskelammet.

 

Årganger (Bordeaux)

2015 – Ideelle forhold med lang god modning under varme dager og kjølige netter.

2017 – Veldig høy kvalitet, men uvanlig lav kvantitet.

2018 – Krevende årgang med mye ekstremvær. Men en god juli til september

 

Lytt til vår podcast 

Bordeaux - En ganske grundig innføring

Podkast 157 Bordeaux - En ganske grundig innføring

Bli med til Bordeaux! Vår spesialist og entusiast, Per Mæleng, er din guide til årgangsvinens episenter.

Frankrike Bordeaux ny 2014.jpg