Områder og viner
Det dyrkes vin i 16 av landets 19 departementos (fylker), men de aller fleste vinmarkene i landet ligger i umiddelbar nærhet til landets hovedstad Montevideo. Resten ligger stort sett langs Rio de la Plata som former grensen mot Argentina.
Canelones
Canelones er den viktigste vinregionen og er hjemmet til to tredjedeler av landets vinprodusenter. De fleste av disse er familiedrevne og har boutiquestørrelse. Med et mildt atlantisk klima og bølgende åssider, tilbyr Canelones forfriskende kystbris og fruktbar leirejord som er egnet for vinproduksjon.
Områdets største fordel i løpet av forrige århundre har imidlertid vært nærheten til markedet - det ligger rett utenfor døren til hovedstaden i Montevideo, hvor mer enn en tredjedel av landets befolkning bor. Det finnes et bredt utvalg av druesorter i Canelones, alt fra Nero d’Avola til Pinot Noir.
Det store utvalget av vinstiler gjenspeiler de forskjellige personlige smakene til Uruguays vinfamilier, men fremfor alt er det Tannat som forbindes med området. Druen stortrives i det fruktbare og fuktige klimaet, og er blitt den selve symbolet på landets vinstil.
Maldonado
Den kjøligere kystregionen Maldonado er den nyeste vinregionen i Uruguay, og ingen annen region har opplevd samme grad av investering og utvikling. Maldonado har opplevd rask vekst; mer enn et dusin produsenter er lokalisert der i dag, tiltrukket av skrint, steinete jordsmonn og kjøligere temperaturer som passer for et bredt utvalg av røde og hvite varianter, inkludert Albariño.
Jordsmonnet er granitt, med grus av forskjellige størrelse, som gir veldig god drenering. Den maritime innflytelsen er enda sterkere her, og de kjølige vindene fra havet reduserer fuktigheten og gir mindre sykdomspress på druene og høy syrlighet i vinene.
Druetyper du kan finne strekker seg fra friske og aromatiske hvite som Albariño, Viognier, Sauvignon Blanc og Riesling, lette røde varianter som Pinot Noir og Sangiovese, til mørkere røde som Cabernet Franc, Merlot og selvfølgelig Tannat.