Tilbake
Om ossAktuelt

I år bør julehandelen planlegges i god tid

Vi går mot tidens juleinnspurt på Vinmonopolet. Av hensyn til smittevern og for å få en julehandel med mindre stress, er det lurt å handle om formiddagen, tidlig i uken og helst før den 15. desember.
unngå-ko.jpg
Foto: Bjørn Brochmann

(Oslo, 24. november 2021)                                                                   

Normalt utsetter mange julehandelen på Vinmonopolet til siste uke før julaften. Om mange skulle gjøre det i år, kan køene bli lange og hyllene tidvis glisne.

Tilbake til gamle vaner

- I fjor startet mange med juleinnkjøpene i midten av november, men slik er det foreløpig ikke i år. Nå er folk tilbake til tradisjonelle handlevaner, og fortsetter dette noen uker til får vi tidenes mest hektiske juleinnspurt på Polet med drøyt 2,5 millioner kunder til sammen i uke 50 og 51. Vi håper å kunne flytte 500.000 av disse til uke 48 og 49, sier Elisabeth Hunter, adm. direktør i Vinmonopolet. 

Selv om Vinmonopolet har hatt salgsnedgang de siste månedene målt mot i fjor, er salget fortsatt nesten 30 prosent høyere enn i 2019, som var siste normalår. Kombinert med stadige smitterekorder, kan dette resultere i en hektisk avslutning på året.  

Vi ser allerede nå at det kan gå mot kunderekord de siste to ukene før jul. Vår klare anbefaling er at folk planlegger årets julehandel og får den unna tidligst mulig.

- Vinmonopolet har robuste butikker dimensjonert for å håndtere juletrafikken, men vi ser allerede nå at det kan gå mot kunderekord de siste to ukene før jul. Vår klare anbefaling er at folk planlegger årets julehandel og får den unna tidligst mulig. Alle er tjent med det, sier Hunter. 

Hvordan unngå kø

Størst sjanse for å unngå kø har du om du gjør innkjøpene dine på formiddagen en dag relativt tidlig i uka. På fredager og lørdager utover i desember må man regne med kø utenfor de fleste polene landet rundt. 

- Både varemengden og kundemassen er fullt ut håndterlig for oss, men ikke om alle kommer siste uken før jul. Tidligere under pandemien har nordmenn handlet ekstremt rasjonelt. Mange flyttet innkjøpene sine fra ettermiddagen til formiddagen, og fra slutten av uka til begynnelsen av uka. Til jul ønsker vi at folk gjør det samme, noe vi tror er realistisk, særlig med tanke på alle de hundretusenvis som nå har muligheten til hjemme- eller hyttekontor og derfor lever mer fleksible liv enn tidligere, sier Hunter.

Vinmonopolets tips til en køfri julehandel:

  1. Planlegg innkjøpene
  2. Handle på formiddagen
  3. Velg en dag tidlig i uken
  4. Gjør innkjøpene før 15. desember
  5. Eller bestill varene på vinmonopolet.no før 4. desember. 
  6. Sjekk forventet køstatus for ditt nærpol på vinmonopolet.no eller Vinmonopolets app.

For mer informasjon: 

Kontakt kommunikasjonssjef Jens Nordahl, mobil: 951 36 790 eller [email protected]