Tilbake
Om ossAktuelt

Prisen på polposen øker til 3 kr

Målet med prishevingen er en ytterligere reduksjon i forbruket av plastposer. Vi oppfordrer alle våre kunder til å ta med egen pose, sekk, gjenbruksnett eller benytte våre gratis pappesker.
Pose_Artikkelbilde.jpg
Foto: Bjørn Brochman

Fra 1. februar økes prisen på polposen fra 2 til 3 kroner. Økningen kommer som en følge av at Vinmonopolets avgift til Handelens miljøfond øker med 50 øre per pose.

Handelens miljøfond jobber for å redusere plastforsøplingen i Norge. For hver pose Vinmonopolet selger, går 1 krone til fondet. Totalt bidro Vinmonopolets posesalg med om lag 12 millioner kroner til Handelens miljøfond i 2021.  

Polposen skal belaste klima minst mulig 

Polposen er utviklet med tanke på å belaste klima minst mulig ved å bruke fornybar og resirkulert plast. Dette er på mange måter det beste fra to verdener: Vi tar del av det eksisterende kretsløpet med bruk av resirkulert plast, og har erstattet den oljebaserte plastdelen med plast laget av sukker.  

Så liten som mulig – men stor nok for restavfall

Vinmonopolet har jobbet mye med å sikre en optimal størrelse på polposen, både ut fra kundebehov - i snitt handler kunden tre flasker ved hvert polbesøk - og miljøhensyn. For å redusere plastbruken, bør posen være så liten som mulig. Samtidig er det viktig at den er stor nok til å benyttes som restavfallspose i de fleste kjøkkenløsninger. Posens størrelse innebærer betydelig redusert årlig plastbruk og sikrer at den blir brukt minst to ganger.
 
 
Det er flere grep du kan gjøre for å handle mer klima- og miljøvennlig. Les våre seks tips for å handle mer miljøsmart på Polet