Tilbake
Om ossAktuelt

Blant Norges beste på klimakutt!

Vinmonopolet er blant de fire beste i Norge på klimakutt. Det slår revisjonsselskapet PwC fast i sin klimaindeks for 2021.
klima og miljø.jpg
Foto: illustrasjon: Bjørn Brochmann

PwC har vurdert hvordan Norges 100 største bedrifter jobber målrettet for å redusere sine klimagassutslipp. Sammen med Schibsted, Storebrand og Posten, utgjør Vinmonopolet klimaindeksens øverste kategori.

Ifølge PwC kjennetegnes de fire på topp ved at selskapene åpent rapporterer sine klimagassutslipp, at klimaregnskapene er av god kvalitet og inkluderer indirekte utslipp fra leverandører, samt at selskapene har klimakutt i tråd med Paris-avtalen.

- Rapporten bekrefter at vi er på rett vei. Vi skal redusere vår klimabelastning med 40 prosent innen 2030. For å få til utslippskutt i årene som kommer, er lettere produktemballasje avgjørende. Her er vi helt avhengige av at du som kunde velger klimasmart emballasje på Polet. En av Vinmonopolet viktigste oppgaver er å sørge for å dekke faktisk og forventet etterspørsel etter produkter. Dine valg er derfor med å avgjøre utvalget av produkter på Vinmonopolet, sier Elisabeth Biering, leder for samfunnsansvar i Vinmonopolet.

Les mer om våre klimatall og arbeid for å redusere vår klimabelastning