Tilbake
Om oss

Års- og bærekraftsrapport 2021

I års- og bærekraftsrapporten for 2021 kan du blant annet lese hvordan Vinmonopolet håndterte rekordsalg under pandemien, og hvordan vi jobber for å kutte vårt klimaavtrykk og sikre ansvarlig salg av alkohol.
Flere årsrapporter som ligger flatt på bordet

2021 var et år for historiebøkene. Rekordsalg. Rekordkøer. Stengte pol og strenge smittevernstiltak. Oppe i det hele leverte vi godt på vår viktigste oppgave: Ansvarlig salg av alkohol.

I tillegg satte vi oss et ambisiøst mål for klimagassutslipp, med en halvering innen 2030. Vinmonopolet skal være en foregangsvirksomhet på bærekraft. Her har vi kommet et stykke på vei, men det er langt igjen - både ansatte og kunder vil merke vårt bærekraftsarbeid i årene som kommer.

Høydepunkter fra 2021

  • Rekordhøy omsetning på 119.5 millioner liter
  • Rekordresultat på alderskontroll. Vinmonopolets butikker oppnådde et samlet resultat på 93,23 prosent i 2021. Dette er en fremgang på 2,26 prosent i forhold til 2020 og på god vei mot målet vårt på 95 prosent.
  • Med økt antall kunder, korona-køer og leveringsutfordringer var anerkjennelsen som nummer en i Apelands omdømmeundersøkelse ekstra gledelig for oss. 
  • Aldri har det vært solgt så mye alkoholfrie varer på Polet som i fjor. Salget økte med 21 prosent sammenlignet med året før. Vinmonopolet skal begrense skadevirkningene av alkohol og tallene på alkoholfritt er derfor viktige for oss.
  • 59 prosent økning i salget av produkter med pantemerke.
  • 59,2 prosent av produktene vi solgte i 2021 var på klimasmart emballasje.