Tilbake
Om oss Aktuelt

Ut i båt i sommer?

Husk at det finnes gode, fristende alternativer som er mer forenlig med sommer og sjøliv.
båt sommer.jpg
I snitt har en av fire omkomne i fritidsbåtulykker promille. Ifølge Statens havarikommisjon skyldes hver femte dødsulykke fall mellom båt og brygge. Og ulykkene kjennetegnes ofte av at den forulykkede har vært påvirket av rus.
 
Når vi drikker blir vi mer impulsive, mer risikovillige, og vi reagerer tregere. Det gjør alkohol og båtføring til en svært dårlig kombinasjon. Men også når vi har fortøyd båten kan alkohol skape trøbbel for oss. Alkohol påvirker balanse og koordinasjon, og gjør det lettere å tråkke feil når man er på vei inn i en båt for å sove, etter en litt for lang og fuktig kveld på bryggen.

Et hav av alternativer

Du behøver ikke å gå på akkord med smak når du velger alkoholfritt. Aldri før har alkoholfrie alternativer vært flere, og bedre. 

Her er noen alternativer du kan forsøke om bord i sommer:

 • St. Hallvards Null Stress Rabarbra Limonade 
  Det er lett å bli tørst av saltvann og sjøluft. Her har du en perlende drikk med smak av sitrus og rabarbra. Et friskt og godt alternativ til båtturen, og en ekstra sitronskvis til maten om du har med sjømat om bord. 
 • Musserende hylleblomst
  En frisk og livlig sider meg tydelig smak av hylleblomst og eple. Denne alkoholfrie sideren egner seg godt både som aperitiff, men også til skalldyr og lett salatmat. 
 • Absolute Zero Nectar Chardonnay
  En alkoholfri musserende vin på boks som passer godt til sommermaten. Perfekt for deg som er opptatt av miljøet, fordi den er pakket i klimasmart emballasje. 
 • No Worries og Imposion
  Til ølhunden! To alkoholfrie IPAer som passer godt til mye, som blant annet grillmaten. 
 • Kjørbar Harding
  Enten du er kaptein på skuta eller bare matros – en av disse smaker deilig i solgangsbrisen 

Sommer-mocktails

Alkoholfrie drinker øker i populæritet, særlig blant unge. Her er oppskrift på sommerdrinker uten alkohol, komponert av Vinmonopolets ansatte.