Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Bruk av produkt- og butikkdata fra Vinmonopolet

Informasjon om Vinmonopolets produkter og butikker er fritt tilgjengelig for bruk i egne tjenester. Her finner du datafiler i CSV-format og vilkår for bruk av informasjonen.

Tekst:
Svein Strand

foto

Foto:
Getty Images

12. september 2018 gjør vi følgende mindre endringer i begge våre datadelingsfiler:

Endring i butikkfila

Det er lagt til en kolonne på slutten av hver rad med tittel «Butikknummer». Kolonnen «Butikknummer» inneholder et tresifret butikknummer, brukt til å identifisere aktuell butikk.

Endring i produktfila

Det er lagt til to kolonner på slutten av hver rad med tittel henholdsvis «HovedGTIN» og «AndreGTINs».

Kolonnen «HovedGTIN» inneholder én GTIN.Kolonnen «AndreGTINs» inneholder én eller flere GTINs. Dersom det er flere, er disse adskilt med skilletegnet §.

Støttedokumentene (se lenke under) er oppdatert.

------------

Filene inneholder informasjon som også er tilgjengelig her på www.vinmonopolet.no. Datagrunnlaget er det samme som benyttes i våre egne løsninger. Informasjonen presenteres i to CSV-filer, én med produktinformasjon og én med opplysninger om våre butikker. Filene oppdateres daglig, og er merket med dato og klokkeslett for uttrekk.

Produktfilen inneholder informasjon om varene i Vinmonopolet basis-, parti-, test- og bestillingsutvalg:

Beskrivelse av produktene i bestillingsutvalget er foretatt av grossistene. Produktbeskrivelsene av varer i basis-, parti- og testutvalget er, etter sensorisk prøving og kvalitetskontroll, foretatt av Vinmonopolet. Filen inneholder ikke informasjon om spesialprodukter eller produkter i tilleggsutvalget. (Informasjon om våre utvalg). Det er ikke samsvar mellom antall produkter i nettbutikken og antall produkter i filen. Dette skyldes at utgåtte varer med lagerbeholdning i butikk eller nettbutikkens lager vises i nettbutikken, men ikke i filen.

Produktinformasjon (CSV-fil) 

 

Butikkfilen inneholder opplysninger om butikknavn, adresse, kategori og åpningstider:

 
 
 

Vinmonopolets vilkår for bruk av informasjonen

Vår intensjon er å holde tjenesten tilgjengelig og oppdatert til enhver tid, men vi tar ikke ansvar for oppetid og tilgjengelighet. Vi tar dessuten forbehold om feil i dataene.
 
Vinmonopolet yter ikke teknisk bistand, men vi vil gjøre vårt fremste for å besvare henvendelser angående tjenesten. Ta kontakt med oss på telefon 22 01 50 00 eller kundesenter@vinmonopolet.no. Dersom du planlegger løsninger som vil føre til store belastninger på våre systemer ber vi deg kontakte oss på forhånd.
 
Vinmonopolets virksomhet reguleres av omfattende lovgivning og vårt alkoholpolitiske oppdrag. På bakgrunn av dette stiller vi enkelte krav til hvordan informasjonen kan benyttes av eksterne aktører:
 
  • Bruk av dataene kan ikke skje på en slik måte at det kan se ut til at Vinmonopolet er avsender av markedsføringsbudskap eller andre budskap som kan være skadelig for vårt omdømme eller vår virksomhet. Informasjon fra Vinmonopolet skal heller ikke brukes i sammenhenger som er i strid med Alkoholloven, herunder alkoholreklameforbudet, Vinmonopolloven eller andre gjeldende lover og forskrifter.
  • Ved lenking til vår nettbutikk skal det tydelig fremkomme at all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller våre samarbeidspartnere.
  • Vinmonopolet forholder seg retten til når som helst å gjøre endringer i disse retningslinjene, uten forvarsel. De som ønsker å benytte informasjon fra Vinmonopolet eller er selv pliktige til å holde seg oppdatert på de til enhver tid gjeldende retningslinjene.