Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Produkt- og butikkdata fra Vinmonopolet

Her finner du informasjon om hvordan du kan hente data fra Vinmonopolet for bruk i egne tjenester.

Datafiler i CSV-format har vært tilgjengelig i noen år, men vil på sikt fases ut til fordel for de nye API-tjenestene lansert i juni 2019. Detaljer vedrørende CSV-datafiler og vilkår for bruk av disse finner du her.

API-portal

Vinmonopolet har en stund jobbet med ny løsning for digital samhandling med våre grossister, distributører og andre tredjeparter. Vi har nå lansert api.vinmonopolet.no som er vår nye utviklerportal for API-tjenester.
 
På utviklerportalen finnes mer informasjon om hvilke API-tjenester Vinmonopolet har lansert. Alle våre API-tjenester krever innlogging og aksept av våre betingelser. Vi deler tjenestene overordnet inn i åpne (open) og lukkede (restricted) APIer.
 
De åpne APIene er offentlig tilgjengelig mens de lukkede APIene gir tilgang til data for bestemte produkter og krever at du enten er vareeier (grossist) eller har fått fullmakt fra en vareeier. Svaret på kall til et lukket API vil bare inkludere de dataene du har tilgang til.
 
Følgende API-tjenester er nå tilgjengelig fra Vinmonopolet:
 
 

API tjeneste 

Type 

Fullmakt til tredjepart​​ 

Lukket 

Produktdetaljer - basis/parti/test/bestilling 

Lukket 

Butikkinformasjon inkl. åpningstider​​ 

Åpen 

Lagerbeholdning per dag - egne produkter i alle butikker​​ 

Lukket 

Lagerbeholdning per døgn - alle produkter i sum alle butikker (akkumulert)​​ 

Åpen 

Lagerbeholdning sanntid - ett produkt og en butikk​​ 

Lukket 

Produktdetaljer – tillegg/spesialbutikk  

Lukket 

Salgstall - daglig for egne produkter per butikk​​ 

Lukket 

Salgstall historisk per måned – per butikk 

Åpen 

 
Fra 1. november vil produktdetaljer for alle artikler i utvalgene basis/parti/test/bestilling være tilgjengelig som åpent API, inkludert artikler med lansering neste dag.

 

Vinmonopolets vilkår for bruk av informasjonen

 
Vår intensjon er å holde tjenesten tilgjengelig og oppdatert til enhver tid, men vi tar ikke ansvar for oppetid og tilgjengelighet. Vi tar dessuten forbehold om feil i dataene.
 
Vinmonopolet yter ikke teknisk bistand, men vi vil gjøre vårt fremste for å besvare henvendelser angående tjenesten. Ta kontakt med oss på telefon 22 01 50 00 eller api@vinmonopolet.no Dersom du planlegger løsninger som vil føre til store belastninger på våre systemer ber vi deg kontakte oss på forhånd.
 
Vinmonopolets virksomhet reguleres av omfattende lovgivning og vårt alkoholpolitiske oppdrag. På bakgrunn av dette stiller vi enkelte krav til hvordan informasjonen kan benyttes av eksterne aktører:
 
  • Bruk av dataene kan ikke skje på en slik måte at det kan se ut til at Vinmonopolet er avsender av markedsføringsbudskap eller andre budskap som kan være skadelig for vårt omdømme eller vår virksomhet. Informasjon fra Vinmonopolet skal heller ikke brukes i sammenhenger som er i strid med Alkoholloven, herunder alkoholreklameforbudet, Vinmonopolloven eller andre gjeldende lover og forskrifter.
  • Ved lenking til vår nettbutikk skal det tydelig fremkomme at all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller våre samarbeidspartnere.
  • Vinmonopolet forholder seg retten til når som helst å gjøre endringer i disse retningslinjene, uten forvarsel. De som ønsker å benytte informasjon fra Vinmonopolet er selv pliktige til å holde seg oppdatert på de til enhver tid gjeldende retningslinjene.