Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Drikke til dim sum

Dim sum 1_ red.jpg

Disse asiatiske smårettene med sine rene, delikate smaker er allerede blitt den nye sushien for mange.

I Asia serveres dim sum ofte som et lettere formiddagsmåltid eller til lunsj. Men det passer vel så bra som forrett eller hel middag. 

Smak og næring

Det er gøy og lett lage dim sum, spesielt dumplingsene, som er tynne deigplater (wonton/gyoza) fylt med kjøtt, fisk eller bare grønnsaker. Litt som forseggjorte pastaputer. Dumplingsene dampes i så kurver eller annet egnet utstyr. På denne måten beholdes mest mulig av både smaker og næringsinnhold. Serveres med sursøt saus eller soyabaserte sauser. 
 

Lys og lett

Dim sum er et måltid man blir sånn deilig lett mett av. Smakene er rene, detaljerte, nesten sarte. Dette taler for drikke som er lys og lett, som hvitvin, rosé, musserende og perlende vin, eller sider og lyst øl, som lager eller saison.
 

Hvitvin

Velg en vinstil av typen “Lett & frisk” eller “Saftig & frisk”. Hvis du vil ha mye smak i vinen, så ta en tysk riesling eller en Semillon fra Australia/Sør-Afrika.  For en mer lettbent og delikat hvitvin, anbefales en av disse druene: Pecorino eller Verdicchio (Italia), Albariño/Alvarinho (Spania/Portugal), Aligoté eller Muscadet (Frankrike) eller Weissburgunder (Tyskland/Østerrike).
 

Alkoholfritt

Eplemost, musserende eller weissbier.