Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Smaken av god samvittighet

vinos lautaro chile comercio justo liten.jpg

Vi er stolte over å se at Vinmonopolets arbeid med etisk handel hjelper. På et kooperativ i Chile får bøndene blant annet kurs i bærekraftig jordbruk. Se etter merkelappen Sertifisert etisk når du handler hos oss, så er du også med på å bidra.

Tekst:
Vinmonopolet

foto

Foto:
Fairtrade

Produkter som er Fairtrade eller Fair for life får merkelappen Sertifisert etisk i butikkene våre. Merkeordningene jobber for bedre handelsbetingelser og arbeidsforhold primært i utviklingsland. De stiller krav om en bedre pris for varene og mer anstendige arbeidsforhold. 

Bærekraftig jordbruk
På dette kooperativet i Chile har de gjennom årenes løp hatt stor nytte av den delen av produksjonen de har fått solgt til Fairtrade-betingelser. Den stabile og økte Fairtrade-inntekten har gjort det mulig å investere i god jordbrukspraksis og bygge opp et velfungerende kooperativ. Bøndene har fått kurs som har ført til at jordbruket nå er mer produktivt og miljøvennlig enn tidligere. Ekstrainntekten for salg til Fairtrade-betingelser har de blant annet brukt til studiestipender til bøndenes barn. Da området ble rammet av jordskjelv i 2010, brukte bøndene Fairtrade-premium til å bygge opp igjen bygningsmasse som var ødelagt.

Spør oss om etiske produkter!
Vinmonopolet jobber for å få flere etiske produkter i hyllene og 11. januar lanserte vi sju produkter som er Fairtrade eller Fair for life. Disse merkes Sertifisert etisk i butikkene våre. Vi håper dette vil hjelpe deg til en bærekraftig handel. Er det noe du lurer på, så spør oss i butikken eller ta kontakt med vårt kundesenter på e-post: kundesenter@vinmonopolet.no.