Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Viktige holdningskampanjer

Vår viktigste oppgave er å hindre salg av alkohol til mindreårige. Årlige kampanjer støtter opp om dette viktige arbeidet.

hereitsiscowboy.jpg

Vi har i overkant av 33 millioner kunder hvert år, hvorav 13 prosent er ungdom mellom 18 og 25 år. 

For å skape oppmerksomhet rundt tematikken ungdom og alkohol har vi hvert år to runder med alderskontrollkampanjer og anti-langingskampanjer.

 

Alderskontrollkampanje

 

Målet med alderskontrollkampanjene er å få flest mulig i alderen 18-25 år til å vise legitimasjon uoppfordret. Når det går i overkant av 4 millioner ungdommer igjennom kassene våre hvert år, er det vanskelig for oss å gjette alder på hver enkelt. Noen ganger spør vi noen som er over 30 år om legitimasjon, andre ganger er det 16-åringer som ønsker å lure til seg alkohol på ulovlig vis. Det at alle i alderen 18-25 år viser legitimasjon uoppfordret sikrer at mindreårige ikke får tak i alkohol i våre butikker.

Her kan du se den siste kampanjefilmen vår: visleg.no

 

Langingskampanje

 

Når man kjøper alkohol til noen som er under 18 år, så kalles det å lange. Veldig mange mindreårige ungdommer får tak i alkohol via eldre venner eller søsken.

Visste du at du kan få bøter på flere tusen kroner, få prikk på rullebladet eller bli nektet innreise til for eksempel USA og Australia, hvis du blir tatt for å lange?

Langing er først og fremst ulovlig, men også farlig da ungdom gjør veldig mye dumt og lite gjennomtenkt i alkoholpåvirket tilstand.

Kampanjen vår skal få ungdommen til å tenke seg om mer enn to ganger før de bestemmer seg for å kjøpe alkohol til mindreårige. Se kampanjefilmen her og les mer på vennelanging.no.