2. juli: Nyhetslansering
Lanseringen inneholder flere lyse og lette produkter som passer til varmere dager.
Praktisk informasjonSlik fungerer nyhetslanseringene

Litt om produktene i denne lanseringen
Hvitvin fra Sør-Afrika
Juli er med sine lange dager høysesong for hvitvin og lyse, lettere rødviner.
Vi har tidligere lansert et knippe chenin blanc-baserte viner fra Sør-Afrika, og følger i juli opp med produkter som viser noe av bredden i hvitvin fra Sør-Afrika. Vi lanserer derfor chardonnay fra ulike regioner og med ulike sensoriske uttrykk.
Vinene er kjøpt inn med krav til etiske og/eller miljøsertifiseringer eller krav til lettvektsemballasje. Dette vil gjøre det enklere for våre kunder å ta bærekraftige valg når de handler hos oss.
Les ogsåVin fra Sør-Afrika

Les ogsåSe etter bærekraftsymbolene

Sicilia
Druetypen fiano er i hovedsak tilknyttet regionen Campania, men dette er en drue som stadig brer om seg, mye takket være sin resistens mot tørke og evne til å beholde moderat alkohol og god friskhet. Dette er egenskaper som blir stadig viktigere med tanke på klimaendringene. Med en fiano fra Sicilia øker vi bredden innen italiensk hvitvin i sortimentet vårt.
På rødvinssiden kommer det vin av druen frappato, som gir lyse, saftige og bløte rødviner med lite tannin og som lukter av blomster, bringebær og jordbær. Frappato-baserte viner egner seg spesielt godt til sommersesongen der de kan drikkes lett avkjølt. En smakebit på Etna-fagtemaet i november kommer også i juli, med en rosévin fra Europas høyeste og mest aktive vulkan på druen nerello mascalese.
Les ogsåVin fra Sicilia

Hellas
Hellas som vinland har for alvor etablert seg både i Norge og internasjonalt de siste årene, og det er økende etterspørsel etter gresk vin generelt. Hittil har basisutvalget på Polet i hovedsak rommet det mest kjente og klassiske innen rødt og hvitt fra landet.
I juli skal vi bli kjent med de litt mindre kjente druene. På hvitvinssiden ser vi til druen moschofilero, appellasjonen Mantinia på halvøya Peloponnes sin stedegne skatt, som gir den noe uvanlige kombinasjonen av en aromatisk, floral profil og høy syre. Moschofilero har rosa skall, og ettersom druen kan gi flere ulike stiler går den under navnet kameleondruen.
Kombinert med den blå druen agiorgitiko skapes aromatiske og friske roséviner på Peloponnes, til kunder som ønsker et rosévinsalternativ utenfor allfarvei.
På rødvinssiden vil det lanseres transparent og saftig vin basert på druen limniona, som til tross for sine marginale beplantninger på omkring 30 hektar øker i popularitet, både blant produsentene og blant vinentusiastene.
Les ogsåVin fra Hellas

Sveits
Sveits er et lite fjelland midt i Europa. Kulturelt er landet preget av landene rundt. Det snakkes både tysk, fransk og italiensk. Likevel fremstår Sveits som noe sært og lukket. De er ikke med i EU, og mye av økonomien er innadrettet. Sveits produserer en del vin, men langt fra nok til å dekke eget forbruk. I tillegg til egenproduksjon av ca 100 millioner liter med vin, så importerer Sveits mye vin. Kun 1-2% av vinen som produseres i Sveits eksporteres.
Det lages vin mange steder i Sveits, og de ganske små vinregionene er spredt. I juli lanserer vi en hvitvin fra Vaud på druetypen chasselas fra vinmarkene over Genevesjøen. Chasselas er kanskje Sveits mest kjente druetype for hvitvin, og sveitserne elsker å servere vin av denne druetypen til sine osteretter. Den er obligatorisk til ostefondue.
Fra Valais lanserer vi en hvitvin fra heida-druen, som også er kjent som paien, eller savagnin i Frankrike. Navnet heida benyttes øst i Valaisdalen og er en spesialitet fra landets høyest beliggende vinmarker.
De røde vinene vi lanserer er pinot noir fra vinmarkene ved Bielersjøen og Neuchatelsjøen. Språkmessig går det et skille her, hvor det snakkes tysk ved Bielersjøen og fransk ved Neuchatelsjøen. Vi er nå helt vest i Sveits, ikke langt fra den franske vinregionen Jura.
Les ogsåVin fra Sveits

Sommerrødvin
Rødvin passer også godt til sommeren. Vi lanserer et knippe røde viner som er lettere og friskere i stilen og som kan passe godt til den varmere årstiden.
Spätburgunder fra Franken i Tyskland, pinot noir fra USA og blaufränkisch fra Carnuntum i Østerrike er blant annet viner innenfor temaet. I tillegg lanserer vi grillvin fra Roussillon i Frankrike .
Les ogsåDrikke til grillmat

Norsk øl
Med begrepet norsk øl tenker vi at produktene er produsert lokalt, men det er ikke alltid at råvarene som er brukt er fra Norge. Det siste tiåret har vi likevel sett en utvikling med etablering av små maltprodusenter i Norge, som igjen kan levere malt produsert av norsk korn til bryggeriene.
I partilanseringene i juli lanserer vi IPA laget kun av norsk korn. Dette kan gi begrepet norsk øl ny betydning. I tillegg lanserer vi lys lager fra Tyskland og Norge.
Les mer omMalting og mesking

Cocktail-brennevin
Det er fortsatt stor interesse for hjemmebartending, og vi lanserer produkter for de som liker å mikse drinker. Bringebærlikør, italiensk aperitivo og farget gin passer rett inn i spritz-sesongen.
Les ogsåDrinkoppskrifter

Alkoholfritt
I alkoholfrihylla kommer det også spennende nye produkter: Bringebærlimonade, rosésider, øl med smak av lime, shandy/radler (blanding av sitronbrus og alkoholfritt øl) - i tillegg til norsk eplemost både uten og med tilsetning av røde bær.
Les ogsåUlike typer alkoholfrie produkter

Sist oppdatert: