Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Vinflasker på slankekur

bilde biler lettvekt.JPG

For å redusere vårt klimavtrykk må flaskene våre ned i vekt! Den tyngste vinflasken i glass på Vinmonopolet veier 1,4 kilo mens den letteste vinflasken i glass veier 360 gram.

Vektdifferansen mellom den tyngste og den letteste glassflasken på Polet utgjør dermed én hel kilo! Dette er et klimautslipp tilsvarende 8 kilometer med bil! Når man legger inn i regnestykket at det hvert år produseres og fraktes rundt 60 millioner flasker til Vinmonopolet, så er potensialet for å redusere klimagassutslippet ved overgang til lettvekt enormt!

Vi har som mål å redusere vår klimabelastning med 40 prosent innen 2030. Emballasjen, spesielt tunge glassflasker, utgjør vår desidert største målbare klimabelastning. Derfor har vi satt krav til våre leverandører om at alle viner under 150 kroner som lanseres i vårt basisutvalg skal være på lettvekt. Lettvektemballasje omfatter lettere glassflasker, plastflasker, «stående poser», aluminium og kartong. Felles for alle er at de skal veie under 420 gram per 0,75 liter. Disse produktene merkes «miljøsmart emballasje» i våre butikker. Vi vil gjøre det enkelt for deg å ta miljøsmarte valg når du handler hos oss.