Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Si ja til NO

Ikke glem å legge turen om alkoholfrihylla en gang iblant. Sommernyhetene er på plass, legg merke til godbitene som lager feriestemning.

nolo sjø AV.jpg
Foto: Getty Images

Mer alkoholfritt enn champagne

Vi skal legge til rette for gode opplevelser og være en veiviser i de gode smakene – helt uavhengig av alkohol. Salget vårt viser at kundene våre setter pris på gode festdrikker uten alkohol. Alkoholfritt er blitt en stor varegruppe hos oss. Det siste året har vi solgt 110 000 liter mer alkoholfri drikke enn champagne!
 

FOMO NOLO

Jada, vi har fått mange flere gode produkter i alkoholfrihylla vår, men det er mer enn det. Salgstallene våre føyer seg pent inn i den etter hvert mye omtalte NOLO-trenden. Dagens bevisste forbrukere ønsker seg drikkevarer med ingen alkohol i (NO) eller lav alkoholprosent (LOW). Det er flere måter å forstå hvorfor dette skjer. Et økt helsefokus en er en forklaringsmodell. 

Vi trener oftere, spiser mindre kjøtt og mer grønnsaker. Det å kutte ned på alkoholinntaket er en del av dette bildet. Alkohol inneholder mange kalorier, faktisk nesten like mange kalorier per gram alkohol som det er per gram fett, og nesten dobbelt så mye som i sukker.

NOLO-trenden er særlig tydelig blant de yngste. Dagens unge voksne har et annet kontrollbehov enn noen generasjon tidligere. I en virkelighet med sosiale medier og kameraer i hver lomme er det forståelig at det ikke frister å miste kontrollen.
 
Vi kan være stolte av det vi har å tilby i butikkene våre, både med og uten det ene eller det andre. Neste gang noen ber deg om å tipse om gode matdrikker er det fint å ta med et fullverdig alkoholfritt alternativ også. Det kan være det som gjør festen perfekt.
 

Disse produktene lanserer vi

Årgang Eple og Ingefær kr. 69,90

Eple er en fin base for andre smakstilsettinger. Askim Frukt- og Bærpresseri har kledd eplet i en diskret ingefærdrakt i denne leskende drikken. De vet hva de driver med. I mange generasjoner har de presset kvalitetsfrukt og bær til safter, mos og geléer. Årgang Eple og Ingefær er en av deres premiumprodukter laget med 98% av de beste norske eplene blandet med 2% ferskpresset ingefær. Her er mye av både syre og sødme som smaker godt til smaksrike grillmarinader, aromatiske thairetter eller til pølsefesten.

 

Ringi Summerred Gårdspresset Eple kr. 60,30

Ringi Gård i Bærum er en av de mest kjente produsentene av topp kvalitet eplemost. De presser mostene etter eplesort, og får på den måten en serie med naturlig variasjon.

Summerred er en canadisk eplesort som kom til Norge på 80-tallet. Mosten er frisk og livlig med en fantastisk aroma av modne, ferske epler, blomster og urt. Prøv denne sammen med skalldyr eller som en appetittvekkende aperitiff.

 

Dyre Gård Økologisk Santana Eplemost Kr.75,20

Dyre Gård ligger på raet i Rygge kommune i Østfold. Morenen gir perfekt jordsmonn for epledyrking, og den vestvendte beliggenheten gir eplene optimale modningsforhold. Eplene dyrkes helt uten bruk av kunstgjødsel og unaturlig plantevernmidler, og er sertifisert økologisk av Debio.

Santana er et høsteple som er godt egnet til økologisk dyrkning. Dette er en søt eplemost som både kan brukes til hovedrett og dessert. Prøv den til en indisk gryte eller høstens fårikål.

 

St. Hallvards Null Stress Abra Kabarbra Kr. 29,90

Her kommer makrelldrikken! Rabarbra og makrell er en perfekt kombinasjon, og denne leskedrikken er midt i blinken. Dette er en festbrus til sommerens gode øyeblikk. Den har tydelige aromaer av ekte rabarbra, og den har en markant syresnert som pakkes inn i en kledelig sødme. Dette er godt som tørstedrikk for store og små, men er ypperlig til all mat som blir bedre sammen med syrlig drikke. Sånn som makrell eller reker. Eller hva med å prøve denne til en nudelsalat eller syrlig ceviche?

St. Hallvard er Oslos skytshelgen, og bryggeriet ligger midt i Oslo. Det ble startet av tre ølentusiaster, men fordi det er folkefinansiert (crowd funded) er det 450 deleier over hele landet.

 

Balhom Sprudlande Margaret Kr. 76,40

I denne sprudlende drikken har eplemosten fått selskap av rabarbra. Det er en vellykket blanding med aromaer som minner som bakt eple og rabarbrapai, i tillegg til urt og sitrus. Deilig som aperitiff, men prøv den gjerne til mat også. Sprudlande Margaret, for øvrig oppkalt etter en engelsk prestedatter som besteg Store Styggdalstind i 1888, vil gjøre ære på middager med stekt fisk, salater eller tapas.

Balholm kjenner de fleste av oss godt fra før. Det er en tradisjonsrik fruktdrikkprodusent fra Sogn - en av de nordligste fruktmiljøene i verden. Regionen er regnet som det eldste fruktområdet i Norge. Her har frukttrær trolig blomstret siden vikingtiden.

 

PINTA Mini Maxi Mango kr. 36,90

Det er øl, men det smaker av frukt. Det polske håndverksbryggeriet Pinta har eksperimentert seg frem til en forfriskende frukt ale. De eventyrlystne bryggerne har brygget mer enn 60 ulike øl de siste fem årene, og nå har de kommet frem til et fruktøl uten alkohol.

Utgangspunktet var et overgjæret øl med polsk og tysk humle som så ble tilsatt purée av mango og pasjonsfrukt. Resultatet er en leskende drikk som kan minne om radler eller shandy (øl blandet med mineralvann). Den passer til alle døgnet tider, men kanskje spesielt godt etter et bad på en varm dag. Eller til ventepølsa. Eller på krabbefesten.

 

No Worries Alkoholfri IPA kr. 26,90

Lervig bryggeri fra Stavanger har blitt kåret av Ratebeer.com til et av verdens 100 beste bryggerier i 2014 og 2017. Det er et av Norges største uavhengige håndtverksbryggerier, og en stor del av bryggene deres blir eksportert til over 30 forskjellige land over hele verden.

Deres alkoholfrie øl No Worries er et forfriskende øl med litt humle i pale ale stil. Gjæren som brukes i bryggingen kan ikke gjære sukkerarten maltose, og derfor kan ølet brygges uten alkohol. Det er et anvendelig øl som kan brukes til lette sommermiddager med fisk eller lyst kjøtt.