Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Posepenger gir pant på skifestival

Deler av overskuddet fra vårt salg av plastposer gis til samfunnsnyttige formål. Denne helgen støtter vi initiativet til en panteordning på Holmenkollen Skifestival.

I 2018 økte vi prisen på polposen fra 1 til 2 kroner for å få ned forbruket og bidra i kampen mot plastforsøpling. Overskuddet fra posesalget gis til samfunnsnyttige formål. Du kan lese mer om dette her
 
Årlig bæres rundt 20 millioner polposer ut fra våre butikker. For hver plastpose går 50 øre direkte til Handelens miljøfond. 13 øre går til ulike tiltak innen samfunnsansvar. Nå støtter Vinmonopolets posepenger et initiativ til en panteordning på glassemballasje under Holmenkollen skifestival 8.-10. mars. Ordningen fungerer slik at tilskuere leverer glassflasker til et avfallsmottak som er stasjonert ute i marka, og som pantebelønning får man 2 kroner per flaske i retur.  
 
Målet er få samlet inn 10.000 glassflasker i løpet av helgen. Glassflasker er den suverent mest miljøbelastende enkeltfaktoren ved Vinmonopolets virksomhet, både på grunn av produksjon og særlig ved transport. Derfor ønsker vi å støtte et godt initiativ som bidrar til gjenvinning av glassflasker.  
 
Vekt er viktigst for å redusere flaskens fotavtrykk, se etter merkelappen miljøsmart emballasje neste gang du handler hos oss!