Tilbake

Polet tester selvbetjente kasser

Vinmonopolet starter torsdag 28. oktober en test av selvbetjente kasser i to storbybutikker. Dette er Polet på Jekta Storsenter i Tromsø og Polet i Bergen Storsenter. Oslo City følger etter i løpet av kort tid.
selvutsjekk-artikkel.jpg

 (Oslo 27. oktober 2021)

- Vi har allerede i en periode pilotert løsningen på Bekkestua i Bærum, og erfaringene derfra er så positive at vi ønsker en bredere test, sier Linda Frid Andresen, kjededirektør i Vinmonopolet.

 

Løsningen blir slik man kjenner den fra annen varehandel, med ett viktig unntak; en Vinmonopolansatt vil alltid være i selvutsjekksområdet for å gjennomføre ansvarlig salg, som innebærer å sjekke alder på unge kunder, stoppe eventuelt berusede kunder og forsøk på langing.

 

- Vår erfaring så langt er at selvbetjente kasser forebygger køer og gir raskere ekspedisjon av forhåndsbestilte nettordre. Særlig tror vi dette kan være et godt supplement for en rekke bypol og butikker der det tidvis er svært mange kunder samtidig. Vi håper og tror folk vil sette pris på dette nye tilbudet, sier Andresen.

 

Ordningen vil bli testet gjennom 2022 og deretter evaluert i starten av 2023. Med gode testresultater vil ordningene bli vurdert som et fast supplement i butikkene der behovet er størst.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Kjededirektør Linda Frid Andresen, tel.975 38 020
Regionleder Vest Joralf Sætran, tel. 932 49 748