Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Prøv sider i sommer

Håndverkssider smaker ikke som brus, men intenst av eple, og de er ofte tørre og syrlige. Bredden i stil og smak gjør at sider passer god til mange typer mat. Hva med å prøve en sider til spekematen eller ostefatet i sommer?

sider-pa-polet-gettyimages-artikkelbilde.jpg
Foto: Getty Images

Du finner egen siderhylle på mange Pol

Du finner alle sidere samlet i nettbutikken. Dessuten har mange av våre butikker allerede en egen siderhylle. Hvis du ikke finner en slik hylle på ditt Pol så er det bare å spørre oss, så hjelper vi deg gjerne med å finne frem!

Stor stilvariasjon

Siderne på Polet kommer i ulike stiler og sødmegrader, som stille eller musserende, økologiske, rene epleprodukter eller smakstilsatt med frukt, bær, humle og annet.

Norsk sider

Frankrike, Storbritannia og Spania regnes som klassiske sider-land. Men syv av våre ti mest solgte sidere kommer fra Norge. Både Hardanger, Sogn og Lier er representert. Sider fra Hardanger har hatt merket «Beskyttet geografisk betegnelse» siden 2011.

Siderprodusentene i Norge bruker spiseepler, de vanligste er Aroma og Gravenstein. Disse har relativt lav syre sammenliknet med siderepler.

Sider til mat

Håndverkssider smaker ikke som brus eller godis. De smaker mer intenst av eple, de er ofte tørre og syrlige med en fin bittersnert i ettersmaken. De mest komplekse siderne har smak av ost, sopp, skinke, røyk og innslag av godlukter fra en veldrevet bondegård. Bredden i stil og smak gjør at sider passer godt til mange typer mat.

Prøv sider til spekemat, røkt makrell, tapas, vellagrede guloster, kylling, fisk eller svin. Søt sider er veldig godt til pannekaker, men til franske «matpannekaker» passer det bedre med tørr eller halvtørr sider.

Sider eller cider?

  • Sider er hebraisk ord for «sterk drikk».
  • Cider er den engelske og svenske skrivemåten.
  • I USA kalles eplemost cider, mens sider kalles Hard cider.
  • Cyder er en gammel engelsk skrivemåte for sider.