Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Drikke til skreitaco

Varmende krydder og nærende salsa er akkurat det kroppen trenger når gradene på termometeret utenfor er langt nede på det blå. Taco med skrei er godt, sunt og næringsrikt.

skrei-taco-niclasl-av.jpg
Foto: Niclas Lundmark

Tacoen er et fast innslag hos de fleste, og da er det fint med litt variasjon. Fredagstacoen kan gjerne lages med skrei som er i sesong, og den kan både varmebehandles eller være rå. Sprellfersk skrei når nye smakshøyder servert i tortilla med salsa.

Eksplosjon av smaker

Det er lett å tenke at skrei og torsk er sarte smaker, men meksikansk mat er en eksplosjon av smaker, ofte med mye chili. Blir drikken for spinkel, forsvinner den bak maten. Samtidig tar sterke smaker knekken på fine nyanser. De aller flotteste vinene kan du heller spare til en annen anledning.

Hvitvin: Riesling, tørr eller halvtørr

Øl: Saison

Alkoholfritt: Eplemost 

 

Drikketips 

Hvitvin

Frisk og saftig hvitvin med solid fruktighet passer fint. Prøv for eksempel en vin av druetypen Vermentino, Torrontes eller Semillon fra Argentina, Chenin Blanc fra Loire, Riesling fra Østerrike eventuelt en tysk riesling med litt restsødme hvis du er ekstra glad i chili.

Rødvin

Rødvin er ikke førstevalget, siden tannin kan virke tråere sammen med sterk mat. Vil du ha rødvin, passer en lett, fruktig vin med lite tannin best. Prøv for eksempel en gamay fra Frankrike, en italiensk barbera eller en frisk og fruktig rødvin fra Rias Baixas i Nord-Spania. Server gjerne rødvinen avkjølt.

Musserende

Crémant fra Burgund eller Jura og Pet nat på Chenin Blanc. Alkoholfri musserende vil også være et godt alternativ.

Øl

Belgisk wit, saison eller blonde passer godt til krydret sjømat

Alkoholfrit

Sitronlimonade, eplemost eller alkoholfritt lyst øl

 

Se oppskrift på pico de gallo, salsa roja nortena og guacamole her