Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

mosel-puenderich-spesiallansering-april-2018-Tyskland-GettyImages-513434550-artikkel.jpg
Foto: Getty Images

Tyskland-lansering i spesialbutikk

Torsdag 19. april er det Tyskland-lansering i våre spesialbutikker. Her får du oversikt over hvilke produkter som ble tilgjengelige i hvilke av våre syv spesialbutikker og i nettbutikken.


Spesiallanseringen gjelder våre spesialbutikker Valkendorfsgaten, Hamar, CC-Vest, Aker Brygge, Sandefjord, Sandnes Sentrum og Valentinlyst. En del av spesialvarene blir lansert i nettbutikken kl 8 fredag 20. april - se lanseringsliste og mer info under.

 
Lanseringslisten viser alle varelinjene som blir lansert, hvilke butikker som har hver enkelt varelinje og hvilke varelinjer som er til kvotering. Ta kontakt med ditt pol for mer informasjon.
 
 
Vekstsesongen i Tyskland i 2016 var ekstrem. Vinbøndene måtte gjennom alt fra frostskader til solsvidde druer. Fra tungt regn, via hagl til tørke. Premien ble til slutt en innhøstning av perfekte druer. Les hele vår årgangsvurdering lenger ned på siden.

Om Vinmonopolets spesiallanseringer

 
For varer som kvoteres, vil butikkene benytte et kølappsystem. Kølappene deles ut fortløpende til kunder som møter opp før butikkene åpner. Kunder med kølapp må henvende seg til informasjonsskranken umiddelbart etter åpning for å få utdelt varene. Dersom kunden ikke er på plass i informasjonsskranken når hans nummer ropes opp, går tilbudet til neste nummer i køen. Når de som står i kø har fått utdelt sine fordelte varer, vil eventuelle resterende varer bli solgt uten kvoteringer.
 
Vinmonopolet har anledning til å tilføye/fjerne eller endre på varer til fordeling frem mot nyhetslanseringen.
 
Ta kontakt direkte med butikkene dersom du ønsker å få registrert kundeordre. Merk at kundeordre behandles etter kl. 11 på lanseringsdagen.
 
Spesialprodukter kan ikke overføres til andre butikker, eller mellom nettbutikken og fysiske butikker.
 

Kjøp spesialvarer på vinmonopolet.no

 
Du kan nå også kjøpe utvalgte spesialprodukter på nett. Vi tilbyr distribusjon av spesialprodukter fra vårt nettbutikklager for å dekke etterspørselen over hele landet. Varene i nettbutikken er avsatt for eksklusiv salg via nettet. Varene bestilles på nett og kan hentes på Posten/Post i butikk eller bli levert på dør der vi tilbyr det.
 
Se hvilke varer som også ble lansert i nettbutikken i lanseringslisten over. 
 
Beholdningen av varer som ikke blir utsolgt i spesialbutikkene på lanseringsdagen vil som tidligere vises med oppdatert lagersaldo i nettbutikken dagen etter lanseringsdato. Disse varene som fysisk ligger i en av de sju spesialbutikkene kan kjøpes på nett, men må som tidligere hentes i den eller de butikkene som har dem på lager. Vi sender ikke spesialvarer mellom våre butikker eller fra nettbutikklageret til butikk. 
 
Kontakt oss gjerne på kundesenter@vinmonopolet.no hvis du lurer på noe.
 
 

Tyskland 2016 – Vinmonopolet sin årgangsvurdering

 

Vekstsesongen i Tyskland i 2016 var ekstrem. Vinbøndene måtte gjennom alt fra frostskader til solsvidde druer. Fra tungt regn, via hagl til tørke. Premien ble til slutt en innhøstning av perfekte druer.

2016 startet meget vanskelig. Frost etter knoppskytingen ble etterfulgt av store mengder regn som gav problemer med meldugg og peronospera. Våren og første del av sommeren ble arbeidsintensiv og skulles preges av sykdommer. I tillegg så opplevde vinbøndene tre dager med frost i april. Franken fikk også hagl 30.mai. Fruktsettingen gav mange klaser, men få druer pr klase. På grunn av dette var det lite behov for green harvest. Første del av sommeren var kjøligere enn normalt og druenes utvikling gikk langsomt. I juli krøp temperaturene oppover, men dessverre for vinbøndene fortsatte regnet og med det, sykdomspresset. Særlig for de økologiske produsentene var 2016 vanskelig. Disse måtte spraye med svært store mengder kopper, ofte daglig. Ved overgangen til august var vekstperioden 2-3 uker senere enn normalt. Deretter endret været seg totalt. Varme, mye sol og lite regn preget hele august og nesten hele september. Såpass ekstrem ble denne varmeperioden at tørke til slutt nesten ble et problem. Franken måtte innføre irrigasjon for at de yngre vinstokkene skulle overleve. Men i slutten av september kom etterlengtet regn. Akkurat i den tiltrengte mengden og ikke mer. Etter en vanskelig vekstsesong, skulle høsten bli perfekt. Innhøstningen foregikk i rolig tempo og perfekte druer ble plukket med god modning og nesten helt uten råte. De fleste oppnådde også en større kvanta enn først fryktet. Kvantiteten tilsvarer nøyaktig gjennomsnittet i en tiårssyklus. Allikevel kan kvantiteten variere dramatisk fra produsent til produsent. Det var særlig blomstringen og sykdomspresset rundt denne som reduserte avlingene for vinbøndene.

Vinene i 2016 har generelt en lavere alkohol og større syrlighet sammenlignet med 2015. I likhet med den foregående årgangen er det lite botrytis i 2016. Vinene er rene, aromatiske og klare i stilen. Det ble også høstet en del eiswein sent på året. Kvaliteten i 2016 er mer variabel enn i 2015. Særlig blant de lavere kvalitetsnivåene kan vinenes kvalitet variere. Men enkelte har laget bedre vin i 2016 enn i 2015 og det er særlig blant toppvinene kvaliteten i 2016 kan overraske. Dette er en årgang hvor det kan være lurt å bruke litt ekstra med penger når man skal kjøpe inn vin fra Tyskland.

Skrevet av Arnt Egil Nordlien og Per Mæleng