Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Samarbeid mot moderne slaveri

strongertogether_artikkel.jpg

Vinmonopolet går inn i nettverket Stronger Together Sør-Afrika. Dette styrker arbeidet for å sikre etisk produksjon av varene våre, og gir oss større innflytelse overfor vinprodusenter og farmere i Sør-Afrika.

Våre kunder skal være trygge på at Vinmonopolet gjør alt det vi kan for å sikre etiske arbeidsforhold i vår verdikjede.

Vi kjøper ikke produkter direkte fra produsentene, og veien tilbake til drueplukkeren er lang og ofte til dels uoversiktlig.

Nettverket Stronger Together Sør-Afrika fokuserer på opplæring om moderne slaveri i frukt- og vinproduksjonen. Vinmonopolet er med som rådgiver, sammen med blant annet britiske supermarkedkjeder som Marks and Spencer og Waitrose.

- Samarbeid på tvers av bransjer gir større mulighet for påvirkning, erfaringsutveksling og utnyttelse av de samme opplæringsprogrammene. Men først og fremst gir det oss i den andre enden av verdikjeden en mulighet for å kunne gjøre en forskjell, sier Sasha-Monique Elvik, rådgiver innenfor bærekraft og etisk produksjon i Vinmonopolet.

Gjøre en forskjell

Vinmonopolet ønsker ikke å stanse salg av produkter, men heller bruke vår markedsmakt til å påvirke til positiv endring. Det er et krevende arbeid, men vi ser allerede resultater.

Allerede har 150 farmere deltatt i opplæringen gjennom Stronger together.

Filmen «Eyes Wide Open», som du kan se på YouTube, gir et bilde av hvordan arbeidere kan utnyttes i alle land. 

- Vi synes det er modig av den sørafrikanske frukt- og vinindustrien å skape slike bevisstgjøringskampanjer. Filmen setter det på spissen, men viser viktigheten av bevisstgjøring og opplæring av ledelse, arbeidere og rekrutteringsagenter på alle druefarmer slik at de forstår hvilke plikter og rettigheter de har, sier Elvik.

Mer om Stronger Together, gratis verktøy og kurs finnes her:
https://www.stronger2gether.org/