Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Vin til biff

Biff.jpg

Kjøtt smaker mindre enn man skulle tro.

Tekst:
Vinmonopolet

foto

Foto:
Getty Images

Hvitvin til biff?
I retten biff med bearnés og tilbehør som salat, brokkoli eller asparges, er det sausen som gir mest smak. Helt sant. Bearnés (bearnaise) lages av smør, eggeplommer, eddik, løk, hvitvin, sitron og estragon. Les en gang til og tenk på hvilken vin du ville ha valgt til dette… 
 
Hvitvin, ikke sant. Hvitvin har både friskheten (syre) og aromaene som matcher dette. Verdt å prøve. Ta for eksempel en tysk hvitvin på druen Riesling fra regionen Pfalz eller Rheinhessen. Eller en Sémillon fra Australia eller Sør-Afrika.
 
Alkoholfritt alternativ: Ren eplemost.
 
Rødvin går også bra!
Klart det gjør. Veldig bra. Det trenger jo ikke være galt selv om vi alltid har gjort dette. Tvert imot. Det er noe med fastheten og den kraftigere smaken i en rødvin som gjør seg veldig godt til tilbehør, som fløtegratinerte poteter, sopp og sjysaus, og til selve biffen.
 
Her er det godt med en vin vi kan «tygge» litt på, som holder følge med soppen og sausen og forsterker og spiller videre på disse smakene. Da snakker vi om litt utviklet bordeaux, eller viner inspirert av denne stilen, laget på druene Cabernet Sauvignon og Merlot. Og du kan godt gå over havet etter vin, til Australia eller New Zealand.
 
Alkoholfritt alternativ: Eplemost iblandet solbær.