Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Vin fra kalkrike områder

1. november lanserer vi produkter fra kalkrike områder. Hva betyr egentlig kalkrikt jordsmonn for vinen? Flere av verdens mest kjente vinområder har sin fortid i havet, og vinstokkene står solid plantet i gammel sjøbunn.

Skjell artikkel.jpg
Foto: Getty images

Flere av verdens mest kjente vinområder har sin fortid i havet, og vinstokkene står solid plantet i gammel sjøbunn. Kalkstein er dannet av koraller, skjell og kalkskall som har sunket til bunns i havet og blitt presset sammen over tid. 

Champagne er et av de aller mest kjente områdene med kalksteinsjord. Andre kalkrikeområder vi lanserer produkter fra i november er Chablis, Barolo og Coonawarra i Australia.

Hva betyr det for smaken?
I vinmiljøet diskuteres hva jordsmonnet egentlig har å si for smaken i vin. Det er ingen tvil om at jorda er viktig, men innflytelsen handler først og fremst om hvordan vannet, og gjennom det næringsstoffene i jorda, tilføres drueplantene.  

Dette kan du lære mer om i siste utgave av Vinbladet. Les også andre utgaver av Vinbladet digitalt.

Liker du bedre å lese på papir, kan du plukke opp bladet neste gang du er innom Polet eller du kan motta bladet gratis i posten. Vinbladet kommer fire ganger i året.

Slik blir du abonnent:

  1. Klikk på "Min side" oppe til høyre.
  2. Logg inn med e-postadresse og passord, dersom du allerede har en kundeprofil.
  3. Hvis du ikke har registrert deg tidligere må du fylle ut feltene  i skjemaet og klikke på "Registrer bruker".
  4. Klikk på "Profil" og se nederst på siden.
  5. Klikk i den røde firkanten "Ja takk!" i boksen til høyre.
  6. Velkommen som abonnent!