Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

New Zealand

New Zealand.jpg

New Zealand er et av de ferskeste vinlandene i verden, men har allerede mye å bidra med.


 

På andre siden av kloden

Klimaet på New Zealand er verken ekstremt kaldt eller ekstremt varmt. Vi beskriver det som kjølig, og motsatt av slik vi vanligvis tenker, er det kjøligst i sør og varmest i nord. De klimatiske forholdene gir viner som minner mer om europeiske enn australske.

Hvitt og rødt

Det er de friske og aromatiske Sauvignon Blanc-vinene som først satte vin fra New Zealand på kartet, men også de saftige og fruktige Pinot Noir-vinene herfra har fått verden til å følge med.

Unge, ambisiøse og miljøvennlige

Helt fritt for tradisjon og forventninger har unge, kvalitetsbevisste vinmakere fått lov til å definere New Zealand som vinland. Mye av arbeidet legges i vinmarksarbeidet, og respekten for naturen er tydelig. Mange følger økologiske og biodynamiske prinsipper med minst mulig tilsetninger i vinmark og produksjon. Innen 2020 skal 20 prosent av vinprodusentene være sertifisert som økologiske eller biodynamiske.

Skrukork

Ni av ti viner fra New Zealand har skrukork.

Tips

Newzealandsk pinot noir har de siste årene vist at landet er blant verdens mest spennende vinland. Mindre kjent, men ikke mindre spennende er hvite viner laget på Pinot Gris.