Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Det selges absolutt mest skalldyr om sommeren. Men faktisk er kvaliteten enda bedre andre tider på året. Reker liker kaldt vann, derfor smaker de aller best om vinteren. Men sesongen henger også sammen med tid for gyting. 

– Etter gyting går kvaliteten ned. Dyrene har brukt all næring til eggene sine og blir magre, med mindre smak. Rekene smaker aller best i september. Da er hodet fullt av rogn. Et par uker ut i oktober går rogna over til buken. Også i januar– februar smaker de ekstra godt, før gytingen starter i mars.

Ikke kast skallene!

Tar du vare på skallene etter rekefesten, kan du lage en fantastisk kraft til skalldyr- eller fiskesuppe.. Du kan fryse skallene til du har nok til en god kraft. Ferdig kraft kan også legges i fryseren til du trenger den, gjerne i porsjonsbeger.

Det er mye som kan passe til reker, loff og majones, men til lett og delikat mat som dette er det godt med lett og delikat drikke. Bortsett fra det er det ikke mange hensyn å ta

Reker naturell

Beregn 1/2 kg reker per person som hovedrett. Serveres med loff, sitron, dill og majones eller aioli. 

 

Drikke til reker

Reker er vinvennlig mat og det meste smaker godt til. Men rekesmaken er delikat og kan være lett å overdøve. Lett, enkel drikke med god friskhet smaker godt og forfriskende – på samme måte som sitronen du presser over rekesmørbrødet. 

Hvitvin 

Frisk og fruktig hvitvin som muscadet eller petit chablis. Ung, tysk riesling, tørr eller halvtørr som spätlese eller fienherb. Fra vestkysten av Den iberiske halvøy lages det elegante og aromatiske viner med delikat fruktsødme og finesse på druen albariño/alvarinho. Noe som harmonerer spesielt godt med reker som har naturlig sødme og et lett saltpreg. En slank og frisk rosévin passer også godt

Musserende

Slank, frisk crémant fra Burgund eller Loire. 

Øl

Pils/lager eller tysk hveteøl. 

Alkoholfritt

Sitronlimonade eller eplemost av en syrlig eplesort som James Grieve. Bland den gjerne ut med litt boblevann. Hvitvin