Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Vinmonopolets personvernerklæring

Når du oppretter en brukerprofil på www.vinmonopolet.no lagrer vi informasjonen du oppgir, slik at vi kan gjøre det så enkelt som mulig for deg å handle i vår nettbutikk. Her kan du lese om hvorfor vi lagrer personopplysninger.

Tekst:
Vinmonopolet

foto

Foto:

Vinmonopolet behandler kun personopplysninger som du oppgir til oss, og som er nødvendige for at du skal kunne bruke www.vinmonopolet.no på en effektiv og sikker måte.

Under finner du Vinmonopolets personvernerklæring, presentert i henhold til § 19 i personopplysningsloven, og i tråd med anbefalingene fra Datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/personvern/Personvernerklaeringer/.

 

1. Hvem er behandlingsansvarlig?

Vinmonopolets Kundesenter er hovedansvarlig, og har også det daglige ansvaret for behandlingen av personopplysningene som lagres på www.vinmonopolet.no.

 

2. Hva er formålet med behandling av personopplysningene?

Før du kan handle i nettbutikken til Vinmonopolet, må vi ha følgende opplysninger far deg:

  • navn og adresse
  • fødselsdato
  • e-postadresse
  • telefonnummer

Vinmonopolets hjemmel for å be om disse opplysningene finner du i personopplysningslovens § 8 a). Vi trenger fødselsdato for å kunne forsikre oss om at du er over 18 år eller 20 år, som er aldersgrensen for å kunne kjøpe henholdsvis øl/vin og brennevin i Norge. Vi er pålagt å kontrollere dette ifølge Alkoholloven. Vi bruker ikke opplysningene til andre formål enn det som er oppgitt her.

 

3. Hvilke personopplysninger behandles?

  • navn og adresse
  • fødselsdato
  • e-postadresse
  • telefonnummer

Kredittkortnummer blir ikke lagret hos Vinmonopolet.

Vi lagrer også informasjonskapsler (cookies) fra din bruk av nettstedet på Internett-serveren, dersom du ikke aktivt blokkerer slik lagring.

Vi bruker ikke statiske cookies eller andre hjelpemiddel for å identifisere deg som bruker av nettsidene våre. Cookies blir lagret på Internett-serveren for å lage akkumulerte trafikkmålinger og kjøpsanalyser. Vi ber også om å få bruke din lokasjon for å tilby deg en best mulig tjeneste.

 

4. Hvor hentes opplysningene fra?

Opplysningene hentes fra registreringsskjemaet du fyller ut når du registrer deg som kunde på www.vinmonopolet.no. Vi lagrer også informasjon om dine bestillinger. Dessuten lagrer vi informasjonskapsler (cookies) fra din bruk av nettstedet på Internett-serveren dersom du ikke aktivt blokkerer slik lagring. Vi ber også om å få bruke din lokasjon for å tilby deg en best mulig tjeneste. Du kan dessuten velge å legge til varer i egne lister, som vi lagrer slik at du har tilgang til dem ved fremtidig bruk.

 

5. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Dersom du ønsker å handle fra nettbutikken eller abonnere på Vinbladet må du oppgi:

  • navn og adresse
  • fødselsdato
  • e-postadresse
  • telefonnummer

Du kan fritt bruke nettstedet uten å oppgi denne informasjonen, men du vil ikke kunne opprette en kundeprofil uten å oppgi disse opplysningene. Du kan velge at informasjonskapsler (cookies) ikke skal lagres på Internett-serveren, ved å endre innstillinger i din nettleser.

 

6. Utleveres opplysningene til tredjeparter?

Vi deler ikke dine personopplysninger eller kredittkortnummeret ditt med noen. Opplysningene vil ikke bli brukt til annet formål enn det som er oppgitt på denne siden, med mindre det er eksplisitt oppgitt og du gir aktiv aksept i annen sammenheng.

 

7. Hvordan slettes og arkiveres opplysningene?

Vinmonopolet lagrer personopplysningene dine i en database beskyttet av brannmur.

Dersom du ønsker å slette din brukerprofil ber vi deg kontakte oss på kundesenter@vinmonopolet.no, så vil vi deaktivere og slette din ordrehistorikk og brukerprofil.

 

8. Hvilke rettigheter har den registrerte?

Personopplysningsloven sikrer deg retten til innsyn i egne personopplysninger,  jf. §18, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger, jf. §§ 27 og 28. Du finner Personopplysningsloven her.

 

9. Hvordan sikres opplysningene?

Vinmonopolet lagrer personopplysningene dine i en database beskyttet av brannmur. Vi deler ikke dine personopplysninger eller kredittkortnummeret ditt med noen.

 

10. Endringer i vilkårene

Ved fremtidige endringer i vår personvernerklæring (teksten på denne siden) vil du bli orientert om dette, og bli bedt om å bekrefte at du aksepterer de nye vilkårene.

 

11. Kontaktinformasjon

Ta gjerne kontakt på telefon 22 01 50 00 eller på kundesenter@vinmonopolet.no dersom du har spørsmål til behandling av personopplysninger på www.vinmonopolet.no.