Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Last ned Vinbladet og brosjyrar, og høyr podcasten vår

Her kan du laste ned PDF-utgåver av Vinbladet. Dersom du ønskjer Vinbladet gratis tilsendt i posten, kan du bli abonnent ved å hake av for dette på Min side (du må først logge inn øvst til høgre på sida).

  1. Vinbladet mars 2018

    Råd om drikke til syrisk mat | Hvordan kombinere øl og mat | Jakten på det fantastiske fatet (om tradisjonsrikt brennevin) | Møt Master of Wine Julie Chené Nyheim | Fagavdelingen tester vinglass | Italiensk fjellvin

    Last ned .pdf for Vinbladet mars 2018 (8.3 MB)
  2. Vinbladet januar 2018

    Våre beste drikketips til vegetarmat | Hvordan kombinere øl og mat? | Reisebrev fra Donaus bredder | Fagavdelingen tester lagring av vin | Vin fra Roussillon | Chardonnay fra Sta. Rita Hills | Møt norgesmesteren Kim Høiem Rønning

    Last ned .pdf for Vinbladet januar 2018 (7.0 MB)
  3. Vinbladet november 2017

    Drikke til julematen – friskt og fruktig | Thanksgiving: Vi gir deg oppskriftene og råd om drikke til amerikanernes store høsttakkefest | Juleøl: populær og variert ølkategori | Friuli: Ukjent vinområde i velkjent vinland | Fagavdelingen: Hva skjer i hodet til en blindsmaker? | Alkoholfrie vinterdrinker |

    Last ned .pdf for Vinbladet november 2017 (3.9 MB)
  4. Vinbladet september 2017

    Her er noen av artiklene du finner i denne utgaven: Fagavdelingen forklarer naturvin | Polposen - et ikon siden 70-tallet | Jørn Tveiten Utheim på Nytun Høyfjellstue gir deg gode tips og oppskrifter til viltmiddagen | Nye druetyper i USA | Vin fra vulkanske områder | Håndverkssider

    Last ned .pdf for Vinbladet september 2017 (9.7 MB)
  5. Vinbladet juli 2017 (4.3 MB)

    Noen av artiklene du finner i denne utgaven: Fisk og grønt på grillen | Topp kvalitet fra Provence | Trendene innen mat og drikke | Fagavdelingens beste kombinasjoner | Vi åpner +ØL-butikker | Allsidige Argentina

  6. Vinbladet mai 2017 (2.6 MB)

    Her er artiklene du finner i denne utgaven: Nytt fra Polet – rosévin, lettvektsflasker for lettere samvittighet, akevitt, Nahe og Silvaner | Lokalt øl og norske matskatter | Endringer i Sør-Afrika | Lær mer om øl med stil | Muscadet – vin med hvilepuls | Fermentert mat – tradisjonelt og trendy | Møt Pontus Dahlstrøm | Vinmonopolets antilangingskampanje | Lær om gjær | Alkoholfritt til maiselselskapet | Muscadet – vårens nye vintrend?

  7. Vinbladet mars 2017 (3.2 MB)

    Her er artiklene du finner i denne utgaven: Nytt fra Polet – Riesling fra Saar, Chenin Blanc, Ribera del Duero, pisco fra Peru og hvit portvin. | Vin fra California presentert av Kåre Skinderhaug, City Syd i Trondheim. | Kjekt å ha – om tilbehørsartikler du får kjøpt i butikkene våre. | Ølstiler – Lys ale, Saison & Farmhouse ale og øl i klosterstil | Alto Piemonte – Lær om områdene Gattinara, Ghemme, Lessona, Bramaterra, Boca, Sizzano, Fara, Coste della Sesia og Colline Novaresi. Druetypene Nebbiolo, Vespolina, Croatina og Uva Rara.| Den nye sushien – Jonathan Romano lager god og enkel sushi på moderne måte. Japansk tapas og poke. Eva Sandnes fra Vinmonopolet Kolbotn setter drikke til. | Toppsjefen – Portrett av Målfrid H. Valdersnes leder Årets butikk, Vinmonopolet i Knarvik. | Hva påvirker salget? – Hendelser og beslutninger som har påvirket salgsutviklingen de siste 20 årene. | Luft og kjærlighet – Fagavdelingen tester lufting av vin. Glass, karaffel, langpanne, sprayflaske, sykkelpumpe eller blender – hva fungerer? | Olje og vin fra Jurassic Park – Produktsjef Monika Wessel forteller om Chenin Blanc fra California, gamle planter på egne røtter.

  8. Vinbladet januar 2017 (3.2 MB)

    Her er noen av artiklene du finner i denne utgaven: Nytt fra Polet – Dolcetto fra Piemonte, IPA, norsk gin, Berliner weisse og gose. | Belgisk øl – presentert av Stig Skogeng, Tromsø Langnes | Bitre druer i Sør-Afrika – Om CSR, etisk handel og nordisk monopolsamarbeid. | Ølstiler – Lær mer om øl. Lys lager, mørk lager og hveteøl. | Forvandlingskammeret – Om lagring av øl. Valg av fat. | Smaksrik taco – Ekte meksikansk festmat hjemme. Smaken av Mexico. Taco, tortillas, salsa og guacamole. | Sunnhetssjefen – Portrett av Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet. | Nyheter i 2017 – Spesialutvalg i spesialbutikker, nye butikker og vinauksjoner. | Bland din egen vin – Fagavdelingen tester blanding og forklarer om blandingsviner i Champagne, Bordeaux, Châteauneuf-du-Pape og sherry. Årganger, druer, områder og vinmarker. | Margaret River – Produktsjefene Cathrine Hernes og Pierre-Emmanuel Marchés presenterer et vinområde i Australia med druer fra Bordeaux.

  9. Vinbladet november 2016 (4.9 MB)

    I julenummeret av Vinbladet 2016 får du oppskrifter på, og drikketips til, matbloggstjernen Ina-Janine Johnsen sine beste juledesserter. I tillegg får du guiden til våre nye ølstiler, som alt øl i våre butikker og i nettbutikken kommer til å sorteres under. Du kan også møte nyansatt toppleder for Vinmonopolet, Hilde Britt Mellbye.

  10. Vinbladet september 2016 (2.7 MB)

    Bli med oss til Numedal i Buskerud for å få oppskrifter på høstens lammeretter og tips til passende drikke. I tillegg kan du lære om moderne vin med tradisjonell metode. På Polet finner du nemlig vin laget i leirkrukker eller amfora. Vi ser på om norske epler egner seg som råvare for lokale drikker. I portrettet blir du bedre kjent med "smakskrigeren" Andreas Viestad.