Du benytter en utdatert nettleser som Vinmonopolet.no ikke lenger støtter

Vennligst last ned en av følgende oppdaterte, gratis og gode nettlesere:

Vi ønsker deg velkommen igjen.

Spesialbestilling og privatimport

Ønsker du å bestille en vare du vet er tilgjengelig hos en importør, eller ønsker du å importere en vare på egen hånd? Her er svar på de mest stilte spørsmålene.

Jeg ønsker å bestille varer som ikke står i noen bestillingsliste, men jeg vet at en grossist har mulighet til å skaffe varen. Hvordan går jeg frem for å bestille?

 

Dette kalles en spesialbestilling. Det er viktig at du sjekker med aktuell importør/grossist om varen er å få tak i, og at de har det antallet du ønsker. Grossisten gir deg også Vinmonopolets utsalgspris. Når dette er klart sender du inn spesialbestillingsskjema til kundesentret spesialbestilling@vinmonopolet.no. Skjemaet kan du laste ned her (Word-dokument). Eller du kan ta kontakt med Kundesenteret for å få det tilsendt (kundesenter@vinmonopolet.no, tlf 22 01 50 00).

Kundesenteret tar kontakt med grossisten for å få bekreftet ordren før varen blir bestilt til ditt Vinmonopol. Behandlingstiden varierer etter hvor raskt varene kan leveres og hvor kjapt grossisten gir oss nødvendig informasjon.

 

Jeg ønsker å gjøre en bestilling på en vare jeg vet ikke kan skaffes i Norge. Hvordan går jeg frem? 

 

Fra 1. Juli 2009 kan du importere øl, vin og brennevin til privat bruk uten å søke om tillatelse. Se informasjon fra Tollvesenet her.
 
Vinmonopolet kan foreta importen for deg. Men for at vi skal kunne privatimportere på dine vegne, må du selv avtale kjøp med selger/produsent, og innhente følgende opplysninger:
  • Navn på produktet og eventuelt årgang
  • Navn på produsent, adresse, telefonnummer, faksnummer, e-postadresse. I tillegg trenger vi avhentingsadresse med postnummer
  • Alkoholprosent
  • Flaskevolum
  • Pris per flaske fra produsent
  • Antall flasker av hvert produkt
Pris på frakt varierer, det kommer an på hvor det skal importeres fra. I Europa ligger det vanligvis på mellom 2 000-8 000 kroner. Fortolling og fortollingsdokumenter koster fra 500 til 1 500 kroner. I tillegg må du betale alle avgifter og Vinmonopolets avanse. Leveringsadresse i Norge må være et av våre utsalg, hvor varene må hentes, du kan altså ikke få varene direkte hjem.
 
Vi anbefaler at du tar kontakt med en norsk importør og hører om de kan skaffe varen for deg før du velger å privatimportere. Hvis en importør kan skaffe varen kan du velge å gjøre en såkalt spesialbestilling gjennom Vinmonopolet (se beskrivelse over).