Alt smaker litt av hverandre
Her er det brunet kjøtt som er kokt med vin og kraft over lang tid. Alle delene av retten smaker litt av hverandre. Umami, salt, syre og litt sødme balanseres og utgjør en velsmakende og harmonisk rett.
Vin fra Burgund til biff fra Burgund?
Til Biff Burgund er det lett å tenke at man må velge en burgunder. Er det virkelig slik at det er den beste vinen til? Hva er det i så fall som er så bra?
Våre ekspertsmakere og butikkansatte har testet. Mange anerkjente den leskende saftigheten og ukompliserte fruktigheten i en god pinot noir, men andre synes den blir for syrlig og «grønn».
Aromaene i en gryte som har kokt lenge har litt av de samme egenskapene som aromaene i utviklet vin. Det ferske preget av nyplukket frukt forsvinner, og gir plass til mer dybde.
Hvitvin med god fylde og gjerne fat- og bermepreg gjør seg veldig god til retter som vanligvis serveres med rødvin. Konsentrasjon og friskhet i vinen er viktig.
Drikke til boeuf bourguignon
Rødvin
- Vin som er syv til åtte år eller eldre, gjerne fra Bordeaux eller Toscana
- Vin med lang tid på fat, som rioja reserva eller gran reserva fra Spania
- Vin fra Sør-Rhône Côtes du Rhône, Vacqueyras eller Châteauneuf-du-Pape
- Vin på druen Pinot Noir fra California
- En cru Beaujolais fra Morgon eller Moulin-á-vent
Hvitvin
Se etter vin i stilen krydret og fruktig.
- Vin på druen Chardonnay fra Bourgogne, Argentina eller California.
Øl og sider
De innkokte kjøttsmakene passer godt med et litt brent maltpreg i øl.
- Porter
- Belgisk klosterøl av typen dubbel
- Fransk sider fra Bretagne eller Normandie
Alkoholfritt
- Alkoholfri stout eller en eplemost med eller uten bær