Det ferske og friske

En salat kan være noe så enkelt som salatblader med olje eller dressing på, eller du kan fylle på med grønnsaker, nøtter, frukt, ost og kjøtt eller fisk. De fleste salater har en letthet over seg - det er ferske smaker, sprøhet og en dressing som piffer opp.

Grønn vin

Dette uttrykket brukes om hvitvin fra Vinho Verde i Portugal, og Østerrikerne bruker det om deres hvitviner på druen Grüner Veltliner. «Grønn vin» kan også være viner med smak og aroma av ting som minner om grønne ting som grønt eple, lime, urter, gress og solbærbusk. Disse aromaene sammen med god friskhet, er et godt valg til salaten. Litt sødme i drikken er også lov.

Noen raske drikketips

Hvitvin og musserende

Vinstil: Lett og frisk

  • Vin på druen Sauvignon Blanc
  • Vin på druen Grüner veltliner fra Østerrike.
  • Vin på druen Alvarinho fra Portugal
  • Musserende vin med god fruktighet, som Tysk sekt

Les om vinstilene for hvitvin

Øl og Sider

  • Hveteøl fra Norge, Tyskland eller Belgia
  • Lys Ale
  • Norsk sider med god fruktighet

Alkoholfritt

  • Alkoholfri sider
  • Alkoholfri musserende
  • Eplemost