Først publisert i Vinbladet 2021-1
Tekst: Marie Steffens
Drikketips: Anne Enggrav
Oppskrift: Andreas Ingul
Roten til mye godt
De fleste rotgrønnsaker har en jordlig og mørk smak, men noen er aromatiske, som sellerien. Når de varmebehandles, blir de myke og smaker søtt. Sammen med en fyldig og syrlig smørsaus, blir det en komplett rett. Rogn kan sløyfes for en vegetarrett
Drikke til bakt sellerirot med rogn og smørsaus
Retten er sammensatt, med sødme fra selleriroten og syrlig og fet smørsaus. Musserende passer fint, som autolysepreget musserende vin eller fatlagret chardonnay.
Hvitvin og musserende
- Fatlagret vin på druen Chardonnay som Chablis Grand Cru, Meursault, Pouilly-Fuissé eller tilsvarende fra USA eller Australia
- Vin på druen Chenin Blanc fra Savennières i Loire eller Sør-Afrika
- Autolysepreget champagne eller annen musserende
Øl og sider
- Maltpreget øl som ikke er for brent og bittert, f.eks. pils,
- Belgisk dubbel eller saison.
- Håndverkssider fra Norge
Alkoholfritt
- Håndverkssider
- Kombucha