Tilbake
Drikke til mat

Drikke til grillet eller stekt laks

Laks med med rømme og agurksalat er en klassiker. På grillen og i stekepanna får fisken en stekeskorpe som krever drikke av litt høyere kvalitet.
laks AV.jpg
Foto: Getty Images

Smaksrik laks med friskt tilbehør

Laksestykker rett på grillen gir litt karamellisert smak og litt tørrere konsistens enn kokt. Agurksalaten tilfører friskhet og litt sprøhet. Fett og syre fra rømme og agurksalat gjør at friskhet i vinen er viktig. Vinsyre takler eddiken godt bare den ikke er syrlig.

Hvitvin eller et lys øl

Grillskorpen og vin med litt fat er ofte en god kombinasjon. Her er det også mer smaker enn i kokt laks. Da trenger vi noe å drikke med litt ekstra smakskonsentrasjon. Friskhet er også viktig, og vin på druen Riesling eller Sauvignon blanc vil passe godt til.

Raske drikketips

Hvitvin

Vinstil: Saftig & frisk eller krydret & fruktig.

  • Vin på druen Chardonnay med noe fatpreg
  • Vin på druen Riesling fra Alsace i Frankrike eller fra Pfalz i Tyskland
  • Vin på druen Sauvignon blanc

Les om vinstilene for hvitvin

Øl & Sider

  • Lys lager
  • Lys ale eller Pale ale
  • Sider med litt gjær- eller lagringspreg, som fransk sider

Alkoholfritt

  • Alkoholfri hvitvin
  • Alkoholfri lyst lagerøl