Lasagne med kjøttsaus 

Lasagne er lag på lag med kjøttsaus, hvit saus, ost og pasta. Karamellisert ost og brente kanter er med på å forsterke de innkokte og intense smakene. En grønn salat med syrlig vinaigrette serveres ofte ved siden av og gjør det hele litt ferskere og lettere.

Hva er godt å drikke til den klassiske lasagnen?

Vin med friskhet og god fruktighet passer godt, og det finner man mye av i Italia. Barbera, Valpolicella, og Sangiovese er alle gode valg.

Rødvin

  • Vin på druen Sangiovese fra Toscana
  • Etna rosso fra Sicilia
  • Vin på druen Aglianico fra Campania
  • Vin på druen Barbera fra Piemonte

Hvitvin

Se etter vinstilene krydret og fruktig eller saftig og frisk

  • Fatlagret chardonnay, fra Burgund eller California
  • Fatlagret chenin blanc fra Sør-Afrika

Les om vinstilene for hvitvin

Øl & sider

  • Saison eller farmhouse ale
  • Amber ale/red ale
  • Norsk sider

Vegetarlasagne

En vegetarlasagne kan variere i stor grad og bestå av grønnsakene du selv ønsker å bruke, men den dominerende smaken er ofte tomatsausen og smaker gjerne ferskere enn klassisk lasagne.

Hva er godt å drikke til vegetarlasagne?

Spesielt sødme og umami gjør at tomatsauser kan få vinen til å virke mindre fruktig og rødviner mer snerpende. Velg en frisk og saftig hvitvin som har tydelig fruktighet. Ønsker du rødvin, så velger du en med tydelig fruktighet og moderat snerp.

Hvitvin

Se etter vinstilen saftig og frisk

  • Vin på druen Grüner Veltliner, Østerrike
  • Soave av god kvalitet fra Veneto i Italia
  • Greco di Tufo eller Fiano di Avellino, Campania, Italia

Les om vinstilene for hvitvin

Rødvin

Se etter vinstilen lett og frisk

  • Vin på druen Frappato fra Sicilia, Italia
  • Vin på druen Barbera fra Piemonte i Italia
  • Valpolicella fra Veneto, Italia

Les om vinstilene for rødvin

Øl & sider

  • Pale ale
  • Blonde
  • Fruktig sider, f.eks. norsk

Alkoholfritt

  • Lyst alkoholfritt øl
  • Eplemost

Sopp og oransjevin!

En sopplasagne uten tomatsaus, men med en smaksrik ostesaus må gjerne få følge av vin med utviklet stil og aromaer i retning skogbunn og sopp. Moden rødvin på Nebbiolo, Sangiovese og Pinot noir, eller fatlagret chardonnay og oransjevin vil være spennende valg.