Denne fiskeretten har et spekter av dype, brune aromaer som går fra brent blomkål og karamellisert stekeskorpe til tett, mørk soyasaus.
Tilbehøret og tilberedningen gjør retten ganske smaksrik, og for at ikke maten skal dominere for mye, kan det lønne seg å velge drikke som har en del fylde og konsentrasjon.
Se polkokkens oppskrift på stekt torskefilet med blomkålpuré, rødbet og soyasmør
Øl
Retten gjenspeiler aromaene i maltpregede øl. Prøv en god pilsner hvis du vil ha en leskende kombinasjon, et mørkere øl er et godt valg hvis du er ute etter det rike og litt sødmefulle uttrykket.
- Kellerbier eller lys lager
- Brown ale
- Bokkøl eller klassisk mørkt juleøl
Vin
Torsk og rødvin hører sammen vil mange si, og hvis tilbehøret er relativt lite aromatisk, står du ganske fritt til å velge vin. Tenk på hva du ønsker at vinen skal fremheve i retten.
Musserende og hvitvin
Gode vinvalg kan være vin med aromaer som gjenspeiles i retten, det finner du i musserende med et tydelig autolysepreg eller hvitvin med fat- og bermepreg. Disse vinene finner du gjerne i vinstilen krydret og fruktig.
- Autolysepreget musserende vin, eller musserende med lagringspreg (se etter perpetuel, reserve eller solera på etiketten)
- Fatlagret chardonnay, gjerne fra Burgund, California eller Jura
- Fatlagret chenin blanc fra Sør-Afrika
Rødvin
Av rødvin er det mye som kan fungere, men styr unna viner med altfor fersk fruktighet og mye tannin.
- Vin på druen Pinot Noir fra California eller Tyskland, eventuelt en
- Cru Beaujolais fra Morgon eller Moulin-à-Vent i Burgund, Frankrike